Να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού κάνει στους πολίτες ο δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους και έκκληση στους Δημότες να ελαχιστοποιήσουν τις επαφές τους εκτός σπιτιού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι τα κρούσματα πλησιάζουν τριψήφιο αριθμό, ενώ η κατάσταση στην πόλη ιδιαίτερα κρίσιμη, έπειτα από τον εντοπισμό 6 φοιτητών φορέων του ιού στο ΤΕΦΑΑ της πόλης.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσάφης προειδοποίησε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα ότι είναι πολύ πιθανό να επιβληθεί τοπικό lockdown στις Σέρρες.

Γνωστοποίησε ότι ήδη με επείγουσα επιστολή προς τον ΕΟΔΥ ζήτησε να έρθει άμεσα κλιμάκιο στις Σέρρες για τη διεξαγωγή τεστ και ιχνηλάτηση επαφών του κρουσμάτων ενώ ανακοίνωσε ότι οργανώθηκε στον Δήμο Σερρών Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Έκτακτα μέτρα στις Σέρρες

Ο δήμαρχος Σερραίων, ανακοίνωσε την λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία των δημοτών και του προσωπικού του Δήμου Σερρών από τη μετάδοση του κορωνοϊού υπογραμμίζοντας πως “δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας”.

Όπως είπε ο κ.Χρυσάφης, μετά από πολύωρη σύσκεψη της εν λόγω ομάδας σήμερα το πρωί αποφασίστηκαν τα εξής έκτακτα μέτρα με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας:

-Η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου Σερρών θα γίνεται μόνο με ραντεβού και μόνο εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και έκδοσης ηλεκτρονικών πιστοποιητικών.

-Καθημερινά θα πραγματοποιούνται απολυμάνσεις και ψεκασμοί από συνεργεία του Δήμου σε δημοτικά και δημόσια κτήρια, καθώς και σε αύλειους χώρους σχολείων και κύριους δρόμους στην πόλη και τα χωριά.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες στα δημοτικά κτήρια.

Λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης για τεχνικά και διοικητικά θέματα covid στον Δήμο Σερρών.

Ενίσχυση της αστυνόμευσης για αποφυγή του συνωστισμού σε εξωτερικούς χώρους και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.