Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν θα εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης

Nα μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, για τις δύο νέες κατηγορίες βιασμού με τις οποίες είναι αντιμέτωπος, αποφασίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Για το ζήτημα του νέου εντάλματος είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας της υπόθεσης και του αρμόδιου εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων.

Η ανακρίτρια τόνισε ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση για την οποία ο Λιγνάδης είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και επομένως δεν χωρεί δεύτερη προφυλάκιση.

Ο εισαγγελέας θεωρούσε ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και ζήτησε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη υπογραμμίζει:

«Υπέρ της απόψεως του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια και της απόψεως της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας κας Μπότση ετάχθη το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο εκλήθη να επιλύσειτη διαφωνία που ανεδείχθη με την αντίθετη άποψη του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κου Ελευθεριάνου και αποφάσισε να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά του εντολέως μας κου Δημητρίου Λιγνάδη για τις 2 νέες περιπτώσεις φερομένων βιασμών, για τις οποίες κατηγορείται (συνολικά είναι 4 οι κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει), και κατ’ αυτό τον τρόπο το ανώτατο χρονικό πλαίσιο της προσωρινής του κρατήσεως περιορίζεται στους 18 μήνες.

Η πρόταση του Εισαγγελέως που υπεβλήθηπρος το Συμβούλιο ήταν αντίθετη, αλλά δεν έγινε δεκτή από την Πρόεδρο Πρωτοδικών κα Χρυσού και τους Δικαστές που συμμετείχαν στο Συμβούλιο ομόφωνα».