Πολλοί ποδηλάτες επιλέγουν ως διαδρομή τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας», αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων.

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε πως ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» βαίνει με επιτυχία και ότι αρκετοί ποδηλάτες προτιμούν να εντάξουν το νέο έργο στη διαδρομή τους.

Παράλληλα, ο Δήμος σημειώνει πως όσο περνούν οι ημέρες, οι κάτοικοι της Αθήνας αλλά και οι επισκέπτες της, εξοικειώνονται με τη δοκιμαστική περίοδο του «Μεγάλου Περίπατου της Αθήνας» στην Βασιλίσσης Όλγας, το Σύνταγμα και την Πανεπιστημίου, με τις προσωρινές παρεμβάσεις που έγιναν.

Επίσης, σημειώνει πως «διανύουμε άλλωστε την πιλοτική περίοδο της εξέλιξής του Περιπάτου που θα οδηγήσει μετά από λίγους μήνες στην έναρξη των έργων τα οποία θα αναδείξουν την νέα εικόνα της Αθήνας με τις μόνιμες παρεμβάσεις».

Παράλληλα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «πέρα από τα Σαββατοκύριακα, που πολλοί επιλέγουν να δουν από κοντά τις αλλαγές στην Πανεπιστημίου, έχει αυξηθεί ο αριθμός εκείνων που καθημερινά επιλέγουν την διαδρομή της για την εξυπηρέτησή τους. Είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο αυτής της πρώτης φάσης του Μεγάλου Περιπάτου και αποτελεί πυξίδα για την έκταση των παρεμβάσεων στις επόμενες φάσεις του έργου που είναι και οι πιο σημαντικές».

Στη συνέχεια, ο Δήμος Αθηναίων συμπληρώνει πως «είναι χαρακτηριστική η εικόνα των πολιτών που άρχισαν να χρησιμοποιούν τον ποδηλατόδρομο της Πανεπιστημίου για να κατευθυνθούν προς τη νέα πλατεία της Ομόνοιας αλλά και εκείνων που απολαμβάνουν τον καλοκαιρινό περίπατό τους, κυρίως τις απογευματινές ώρες».

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι «όσο για τον αστικό εξοπλισμό που ομορφαίνει τις διαδρομές του Μεγάλου Περιπάτου, όταν ο Περίπατος πάρει την τελική του μορφή, θα μεταφερθεί στις 129 γειτονιές και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα της Αθήνας έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει μέρος των ελεύθερων χώρων που αποτελούν ανάσα ζωής για τους μόνιμους κατοίκους».

Megalos peripatos pod ena
Megalos peripatos pod duo
Megalos peripatos pod tria
Megalos peripatos pod tessera

Τελευταία τροποποίηση στις Ιουλ 02, 2020