Δήμος Μυκόνου: Κατέβαλλε 80.000 ευρώ για τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας | Koukas Mykonos 04 04 21 scaled

Για την ουσιαστική και διαχρονική στήριξη του Κέντρου Υγείας, αλλά και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικου, που ́ αποτελεί διαχρονική επιλογή της Δημοτικής  Αρχής, του  Δήμου,  αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, με την ευκαιρία  της καταβολής του ποσού των 80.000 ευρώ για τους ιατρούς του Κέντρου.

Ειδικότερα, ο Δήμος Μυκόνου για έβδομη συνεχή χρονιά και με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής κατέβαλλε  αυτό το ποσό των 80.000 ευρώ για τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας, η  καταβολή του οποίου αποτελεί επίδομα για την κάλυψη των δαπανών διαμονής και σίτισης των υπηρετούντων υγειονομικών στο Κ.Υ, Μυκόνου.

Πιο αναλυτικά, την οικονομική ενίσχυση έλαβαν συνολικά 16 ιατροί  επικουρικοί  και ιατροί  υπηρεσίας  υπαίθρου, για όλη τη διάρκεια της συμβάσης ή της θητείας τους.

Ενδεικτικά, το ετήσιο βοήθημα που χορηγήθηκε στους επικουρικούς γιατρούς είναι 11.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό διανεμήθηκε στους αγροτικούς γιατρούς, ανάλογα με τον πραγματικό χρόνο υπηρεσίας τους.

Σε σχετική δήλωση του  ο κ. Κουκάς, σημείωσε: «Στο πλαίσιο αυτό, για άλλη μια χρονιά και με αποκλειστικά δημοτικούς πόρους στηρίζουμε έμπρακτα το ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό, που ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια δίνει στην κυριολεξία και την ψυχή του για να αντιμετωπίσει – πέραν των καθιερωμένων καθηκόντων του – τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, αλλά και κοινωνική ανάγκη η συνεχής στήριξη του Κέντρου Υγείας με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο».