Πέντε απορριμματοφόρα και 600 καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων παρέδωσε σήμερα (6 Απριλίου) ο Γιώργος Πατούλης στον Γιάννη Μώραλη

Πρόκειται για την υλοποίηση του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020», την οποία είχε εξαγγείλει η Περιφέρεια Αττικής, ενώ τις επόμενες ημέρες ανάλογο υλικό αναμένεται να παραδοθεί και στους υπόλοιπους Δήμους αυτής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε εδώ, μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και όλο τον πλανήτη, για να δείξουμε ότι μαζί με τη μάχη της προστασίας των πολιτών από τον κορωνοϊό, δίνουμε και τη μάχη για την εφαρμογή της ανακύκλωσης και τη διαλογή στην πηγή.

Με την παράδοση στον Δήμο Πειραιά των 5 απορριμματοφόρων και των 600 καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απόβλητων, δίνουμε ένα μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μία νέα ‘πράσινη’ αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση. 

Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι διαχειριζόμαστε με σχέδιο, την αδιέξοδη κατάσταση που παραλάβαμε.

Η αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση των απορριμμάτων και η καθιέρωση ενός αποδοτικού συστήματος ανακύκλωσης εξαρτάται τόσο από την Περιφέρεια και τους Δήμους όσο και από τους ίδιους τους πολίτες.

Καλύτερο περιβάλλον σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας. Είναι ανάγκη να επιδείξουμε μεγάλη προσοχή στον κορωνοϊό και στη μεταδοτικότητά του, αλλά συγχρόνως η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να πάμε στην επόμενη μέρα σε κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό που αφορά στην ανακύκλωση».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε: «Eν μέσω πανδημίας προστέθηκαν στον στόλο καθαριότητας του Δήμου πέντε απορριμματοφόρα και 600 καφέ κάδοι.

Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Πιστεύω ωστόσο ότι η δημόσια υγιεινή και η καθαριότητα συνδέεται και με αυτό το φαινόμενο. Δείξαμε ως λαός πώς μπορούμε να πειθαρχήσουμε σε δύσκολες καταστάσεις».

Πλέον, πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος, ότι το ζήτημα της καθαριότητας, της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, είναι εξίσου σημαντικές παράμετροι για την προστασία της δημόσιας υγείας, ανέφερε ο Δήμαρχος Πειραιά, επισημαίνοντας πως ο Πειραιάς χρειάζεται εκσυγχρονισμό στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς ο τρόπος αποκομιδής αλλάζει.

Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη, η ανακύκλωση ξεκινά από το σπίτι ή την επιχείρηση, ώστε να διευκολύνεται το νέο, σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Το μεγάλο στοίχημα της Περιφέρειας Αττικής αυτής της περιόδου, είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και χαίρομαι που διαπιστώνω πως γίνονται γοργά βήματα. Από την πλευρά μας, κι εμείς προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους πολίτες την αξία της ανακύκλωσης και της διαλογής», κατέληξε ο Δήμαρχος Πειραιά.