Δύο δωρεάν γεύματα προσφέρει καθημερινά ο Δήμος Πειραιά σε 935 άπορους πολίτες, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση του Yπουργείου Εσωτερικών και σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής.

Σκοπός της κοινωνικής αυτής ενέργειας είναι η στήριξη δημοτών που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν τα γεύματα από τα γραφεία των 5 Δημοτικών Κοινοτήτων, με μέριμνα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και με τη συμβολή εργαζομένων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της, τόνισε πως η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα μεγάλο επισιτιστικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ήδη διανέμονται 40.000 γεύματα στις ευπαθείς ομάδες πολιτών, σε δήμους της Αττικής.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Στηρίζουμε εμπράκτως συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, προσφέροντάς τους δύο γεύματα σε καθημερινή βάση. Πρόκειται για μια σημαντική δράση κοινωνικού χαρακτήρα, η οποία εν μέσω πανδημίας ενισχύει πολίτες που στερούνται βασικών αγαθών».

Η κα Αντωνάκου τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, προκειμένου κανένας άπορος συμπολίτης μας να μην νιώθει μόνος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωση ανέφερε: «O Δήμος Πειραιά συμμετέχοντας στο επισιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, στηρίζει ακόμη περισσότερο τους άπορους συνανθρώπους μας, προκειμένου να έχουν τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις που επιφέρει η υγειονομική κρίση». 

Ο κ. Μώραλης ανέφερε πως ο Δήμος Πειραιά λειτούργησε συντονισμένα και με άμεσα αντανακλαστικά, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών στις ευπαθείς ομάδες της πόλης, με γνώμονα το κοινό καλό.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε: «Προσφορά τροφίμων κατ΄ οίκον, συνταγογράφηση φαρμάκων, γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, δωρεάν εξ αποστάσεως διδασκαλία μαθητών της πόλης μας, είναι ορισμένες μόνο από τις κοινωνικές δράσεις που υλοποιούμε, ενώ συνεχώς καταγράφουμε νέα αιτήματα για την υποστήριξη άπορων συμπολιτών μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ