Τις προετοιμασίες ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, ξεκίνησε ο Δήμος Βύρωνα. Στόχος είναι να υπάρξουν επαρκείς θέσεις, ώστε να μπορούν να ενταχθούν όλα τα παιδιά και η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα την 1η Σεπτεμβρίου 2020 για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Η δημοτική Αρχή προχώρησε στην καταγραφή των αναγκών, όπου διαπιστώθηκε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος θα χρειαστούν επτά, επιπλέον, αίθουσες νηπιαγωγείων, από τις ήδη υπάρχουσες, κι έτσι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απόκτησης και διαμόρφωσής τους.

Με βάση τον σχεδιασμό, θα διαμορφωθεί μία αίθουσα στο Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕΦΟ) στον Καρέα, δύο αίθουσες στις ήδη εγκατεστημένες προκατασκευασμένες στο 3ο Γυμνάσιο, δύο αίθουσες στον 4ο Παιδικό Σταθμό και δύο νέες προκατασκευασμένες στον χώρο του 10ου και του 11ου νηπιαγωγείου.

Οι προκατασκευασμένες αίθουσες θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. Είναι τελευταίου τύπου, πιστοποιημένες με ISO και διαθέτουν κλιματισμό.

Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής διεξάγονται σήμερα και αύριο (14-15/5), προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό, στους εργαζόμενους του Δήμου Βύρωνα, από συνεργείο του ΕΟΔΥ.

Συνολικά θα ελεγχθούν 120 εργαζόμενοι στο δημαρχείο, στο ΚΕΠ, στην τεχνική υπηρεσία και το κοιμητήριο, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα υποβληθούν στο τεστ άλλοι 240 εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στην υπηρεσία πρασίνου, στη διεύθυνση παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, στο κολυμβητήριο και στην κοινωνική υπηρεσία.

«’Αρχισε ο προληπτικός έλεγχος του προσωπικού του Δήμου, με ιδιαίτερη έμφαση στους εργαζόμενους που έρχονται σε συχνότερη επαφή με πολίτες και σε εκείνους που εργάζονται σε ευαίσθητες υπηρεσίες του δήμου, όπως η καθαριότητα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μια ακριβέστερη εικόνα για πιθανή εξάπλωση του κορονοϊού στους εργαζόμενους, αλλά και στην περιοχή μας γενικότερα και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα.

Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στη συλλογή επιδημιολογικών στοιχείων από τους επιστήμονες, που είναι απαραίτητα», δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης και πρόσθεσε:

«Βρισκόμαστε σε μια φάση χαλάρωσης των μέτρων προφύλαξης, όμως ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, γι΄ αυτό και όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με υπευθυνότητα, να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας και τους προβλεπόμενους περιορισμούς.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Βύρωνα, συνεχίζουμε με την ίδια ετοιμότητα και υπευθυνότητα να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων».