Κατώτατος Μισθός: Σε εξέλιξη το υπουργικό - Αύξηση συμβολικού χαρακτήρα κατά 2%

Προφανώς και η κυβέρνηση το τελευταίο μήνα περνάει την πιο δύσκολη περίοδο της από τις εθνικές εκλογές του 2019. Από την Ικαρία μέχρι και τη διαχείριση της υπόθεσης Λιγνάδη το Μέγαρο Μαξίμου έχει σαφώς «χαλάσει» αρκετό πολιτικό κεφάλαιο προκειμένου να ξεπεράσει αυτές τις 30 μέρες.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως η κοινωνία δείχνει σημαντική ανοχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφεύγοντας να του δείξει τη δυσαρέσκεια της. Τουλάχιστον προς το παρόν. 

Στο πλαίσιο αυτό οι δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν χθες αλλά και όσες είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα με μικρές διαφοροποιήσεις έχουν δύο κοινά χαρακτηριστικά. 

  • Πρώτον η Κυβέρνηση μέσα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, με ύπαρξη περιοριστικών μέτρων για πάνω από ένα έτος, συνεχίζει και διατηρεί εκλογική επιρροή μεγαλύτερη από το ποσοστό των τελευταίων εκλογών.
  • Δεύτερον βγάζουν ένα συμπέρασμα. Ο πραγματικός εχθρός είναι τα προβλήματα του ελληνικού λαού και ιδίως η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της και όχι οποιαδήποτε άλλο ζήτημα που προσπαθεί εντέχνως να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η αλήθεια πάντως είναι, κάτι που αναγνωρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι υπάρχει μια κόπωση των πολιτών από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και γι’ αυτό είναι σημαντικό να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός, να χτιστεί το τείχος ανοσίας και να κινηθεί η χώρα με ασφάλεια στη σταδιακή άρση των μέτρων που έχουν επιβληθεί. 

Σαφώς πάντως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις θα πρέπει να ανησυχούν ιδιαιτέρως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μετά από σχεδόν δύο μήνες ακραίας αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα διάφορα παρακλάδια του, το ποσοστό του είναι καθηλωμένο λίγο πάνω από το 20%, δείχνοντας πρωτοφανή για κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης αδυναμία να συσπειρώσει έστω και όσους τον ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.

Στο ίδιο πλαισιο δεν περνάει απαρατήρητο το ξεκάθαρο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργία έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ενώ απολαμβάνει τη μεγαλύτερη δημοφιλία από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Παρότι όλα δείχνουν ότι οι επόμενες εθνικές κάλπες θα αργήσουν ακόμα να στηθούν, το πόσο κανείς δεν ξέρει, εντούτοις καλό θα είναι τα κομματικά επιτελεία να αρχίσουν να διαβάζουν με μεγαλύτερη προσοχή τις έρευνες κοινής γνώμης μια και το επόμενο διάστημα μπορεί να υπάρχουν εξελίξεις που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αυτή την στιγμή.