Δύσπιστοι και τουλάχιστον επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι Έλληνες, όσον αφορά στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, σχεδόν 4 στους 10 δεν πρόκειται να εμβολιαστούν για διάφορους λόγους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MPB για το Star που ασχολείται με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, μόλις το 52,1% απαντά πως θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ενώ το 37,7% πως μάλλον ή σίγουρα δεν θα το κάνει.

Θα κάνατε το εμβόλιο εναντίον της COVID-19;

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες υποστηρίζουν πάντως πως στη «μάχη» κατά της COVID-19, είμαστε μάλλον σε καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες, ενώ το 20,8% πώς είμαστε σε χειρότερη.

 Αξιολόγηση του δεύτερου κύματος της πανδημίας

Οι περισσότεροι, δε, από τους συμπολίτες μας αποδίδουν το δεύτερο κύμα στα εισαγόμενα κρούσματα από τον τουρισμό, ενώ ακολουθούν η απειθαρχία στα μέτρα, τα μέσα μεταφοράς, ο συνωστισμός στην εστίαση και τη διασκέδαση.

Αιτίες για το δεύτερο κύμα

Από εκεί και πέρα, το 33,2% αξιολογεί ως αποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της διασποράς του κορονοϊού, σε αντίθεση με το 64% που τα θεωρεί λίγο ή καθόλου αποτελεσματικά.

Αξιολόγηση των μέτρων της κυβέρνησης

Παράλληλα, το 56% πιστεύει ότι το σύστημα Υγείας σίγουρα/μάλλον θα τα καταφέρει μέχρι να βγει κάποιο εμβόλιο, αν και το 64% θεωρεί λίγο ή καθόλου αποτελεσματικά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Αξιολόγηση του συστήματος Υγείας

Όσον αφορά στη Θεία Κοινωνία, δύο στους τρεις θεωρούν ότι μεταδίδει τον κορονοϊό, ενώ το 10,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

 Η Θεία Κοινωνία μεταδίδει τον κορονοϊό;

Στο πολιτικό, τέλος, μέτωπο η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το ευρύ προβάδισμά της στην πρόθεση ψήφου με 15,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,6%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.