Δημοσκόπηση στη Γαλλία απέδειξε το πραγματικό ποσοστό της ριζοσπαστικοποίησης που επικρατεί στους νεαρούς μουσουλμάνους το οποίο φτάνει το 60%.

Το 57% των νέων μουσουλμάνων (κάτω των 25 ετών) πιστεύουν ότι η Σαρία είναι πιο σημαντική από τη γαλλική νομοθεσία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημόσιας Γνώμης (Ifop). Από το 2016, το ποσοστό τους έχει αυξηθεί κατά 10%.

Επιπλέον, το 66% των Γάλλων Μουσουλμάνων αντιτίθενται στο δικαίωμα των δασκάλων να δείξουν στους μαθητές τους κινούμενα σχέδια θρησκευτικών ηγετών. 

Συγχρόνως, το 80% των Γάλλων Καθολικών υποστηρίζει ότι αυτό το δικαίωμα δεν πρέπει να αφαιρεθεί από τους δασκάλους.

Μόνο το 44% των Γάλλων Μουσουλμάνων υποστηρίζει «το νόμο που απαγορεύει τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσια σχολεία, κολέγια και λύκεια».

 Το ινστιτούτο σημειώνει ότι αυτός ο νόμος, που ψηφίστηκε το 2004, προστατεύεται ιδιαίτερα τις μουσουλμάνες που δεν κρύβουν ποτέ τα μαλλιά τους (59%).

 Όπως σημειώνει η ρωσική ‘Kommersant’, η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά τη δολοφονία του δασκάλου Σαμουέλ Πατί  σε σχολείο κοντά στο Παρίσι. Ο δάσκαλος αποκεφαλίστηκε αφού έδειξε στους μαθητές του κινούμενα σχέδια του Προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύθηκαν στο Charlie Hebdo.