Ολοκληρώθηκε η μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για το OΡΕΝ, όπου συμμετείχαν 1.000 άτομα και αφορά το διάστημα 12-16 Απριλίου.

Μεταξύ άλλων, η νέα δημοσκόπηση έδειξε πως οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά το γεγονός πως δηλώνουν μη ικανοποιημένοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, στην ερώτηση εάν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 51% απάντησε όχι, το 40% ναι και το 9% δήλωσε πως δεν ξέρει/δεν απαντά.

Αντιθέτως, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών, η πλειονότητα (55%) δήλωσε ικανοποιημένη.

Σε ερώτηση εάν οι πρόσφατες αποφάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης, το 65% δήλωσε ναι, το 20% όχι και το 15% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».Για το φλέγον ζήτημα των μετακινήσεων του Πάσχα και αν πρέπει να επιτραπούν οι εκτός νομού, το 62% των ερωτηθέντων λέει «ναι».

Όσον αφορά στην απόφαση για άνοιγμα των Λυκείων με υποχρεωτικά self tests, το 65% τη θεωρεί σωστή, το 24% λανθασμένη και το 11% «δεν ξέρει/δεν απαντά». Επίσης, για την απόφαση ενός σταδιακού ανοίγματος (π.χ. το άνοιγμα του λιανεμπορίου) το 81% θεωρεί πως καλά έκανε και άνοιξε, ενώ το 12% λέει πως θα προτιμούσε να είχε μείνει κλειστό.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και το αν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση το 56% απάντησε «όχι», το 32% «ναι» και το υπόλοιπο 12% «δεν ξέρει/δεν απαντά».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Alco, εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Αναλυτικότερα:Το 45% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Το 29% «κανέναν».το 23% τον Αλέξη Τσίπρα.

Πρόθεση ψήφου

Οι απαντήσεις των πολιτών για την πρόθεση ψήφου έδειξαν διαφορά μεγέθους 13,6 μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Νέα Δημοκρατία: 37,4

ΣΥΡΙΖΑ: 23,8

ΚΙΝΑΛ: 5,9

ΚΚΕ: 5,6

Ελληνική Λύση: 4,2

Δημοσκόπηση Alco
Τι πιστεύουν οι πολίτες για την αλληλεπίδραση κυβέρνησης – λοιμωξιολόγων
alco_01.png
Είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας; 
alco_02.png
Τι πιστεύουν για τον σχεδιασμό σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς; 
alco_03.png
Ποια είναι η γνώμη τους για τις μετακινήσεις το Πάσχα;
alco_04.png
Τι άποψη έχουν οι πολίτες για το άνοιγμα των Λυκείων με self test; 
alco_05.png
Είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την εγκληματικότητα; 
alco_07.png