Δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρία Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έδειξε, ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σταθερό διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά που χωρίζει τα δύο κόμματα είναι της τάξης των 12 μονάδων.

Παράλληλα, η έρευνα έδειξε ότι οι πολίτες ανησυχούν για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ενώ υπάρχει ικανοποίηση για την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για ΠτΔ.

Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η έρευνα της Pulse δίνει 38% στην ΝΔ (όσο είχε και στην προηγούμενη μέτρηση έναντι 25,5% στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 0.5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ 26 με 3%.

Σχεδόν 6 στους δέκα (ποσοστό 58%) επιβραβεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή του να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναντι 31% που την αξιολογεί αρνητικά.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ μπροστά με 18 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα (44-26%) ενώ 25% απαντά «κανένας από τους δύο».

Εξι στους δέκα ανησυχούν για την κλιμάκωση με την Τουρκία

Οι πολίτες ανησυχούν για την κλιμάκωση της κρίσης στα ελληνοτουρκικά με τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. Εξι στους 10 ανησυχούν (ποσοστό 62%) πολύ, ένα 16% ανησυχεί μέτρια ενώ λίγο έως καθόλου απαντά το 16% των ερωτηθέντων.

Δημοσκόπηση Pulse: Σωστές οι κινήσεις της κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά

Πάνω από τους μισούς (55%) εκτιμούν ότι οι αποφάσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης για τα ελληνουρκικά είναι σε σωστή κατεύθυνση έναντι 36% που απαντά ότι είναι σε λανθασμένη.

Παράπονα για την στάση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά εκφράζει το 55% των ερωτηθέντων καθώς την αξιολογούν ως αρνητική έναντι 31% που εκτιμά το αντίθετο.

Ωστόσο, επιβεβαιώνεται το παλαιό ρητό «Ελλάς-Γαλλία-συμμαχία», καθώς 67% αξιολογεί ως θετική την στάση της χώρας στα ελληνοτουρκικά με μόλις; 18% να την αξιολολογεί αρνητικά.

Αρνητική κρίνουν τη στάση της Γερμανίας στις ελληνοτουρκικές διαφορές το 76% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις 10% την κρίνει θετικά.

Εξάλλου, αρνητικά αξιολογείται η στάση της ΕΕ στα ελληνοτουρκικά από το 64% έναντι 23% που την αξιολογεί θετικά.

Τέλος, σχεδόν οι μισοί (49%) αξιολογούν ως θετικά τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Πηγή: skai.gr