Δεν καταφέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιήσει υπέρ του το «μούδιασμα» των πολιτών απέναντι στου κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ενώ έντονο είναι πλέον το αίτημα για άμεση χαλάρωση των μέτρων του lockdown.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, το 35% των πολιτών ζητά άμεση χαλάρωση του lockdown, από 24% στην αντίστοιχη έρευνα του Φεβρουαρίου, ενώ το 34% ζητά μικρή παράταση και επανεξέταση των δεδομένων, έναντι 39% τον Φεβρουάριο.

Δημοσκόπηση Pulse

Οι πολίτες ζητούν, στην πλειονότητά τους, 42% να ανοίξει πρώτα το λιανεμπόριο, ενώ ακολουθούν με 30% εκείνοι που ζητούν το άνοιγμα των σχολείων. Άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό ζητά το 14% των ερωτηθέντων.

Δημοσκόπηση Pulse

Πιο ξεκάθαρη είναι η άποψη των ερωτηθέντων σε ό,τι αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 30% την αξιολογεί ως θετική και το 62% ως αρνητική.

Δημοσκόπηση Pulse

Οι μεταλλάξεις φαίνεται ότι ανησυχούν πολύ ή αρκετά τους πολίτες, 59%, ενώ λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου δηλώνει ότι ανησυχεί το 15% των ερωτηθέντων.

Ανησυχία αρκετά έως πολύ εκφράζουν σε ποσοστό 71% οι πολίτες από 60 ετών και άνω, 65% οι πολίτες ηλικίας από 45 έως 59 ετών και 58% οι πολίτες από 30 έως 44 ετών. Η πλειονότητα, 42%, αποδίδει την αύξηση των κρουσμάτων στη χαλαρή τήρηση και τον ανεπαρκή έλεγχο στην εφαρμογή των μέτρων, ενώ το 20% στις διαδηλώσεις -κινητοποιήσεις.

Η συντριπτική πλειονότητα, ποσοστό 82% δηλώνει ότι θα κάνει σίγουρα ναι και μάλλον ναι το εμβόλιο (61% και 21% αντίστοιχα), ενώ μόλις το 16% δηλώνει ότι δεν θα το κάνει.

Ψαλιδισμένη η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 35% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά του Φεβρουαρίου ήταν 36% για τη ΝΔ και 22% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ© Φωτογραφία : ΣΚΑΪΑκολουθούν:ΚΙΝΑΛ, 6,5%ΚΚΕ, 5%Ελληνική Λύση με 4,5%ΜέΡΑ25 με 3%.Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή, πάντα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 37% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την περίπτωση η διαφορά είναι στις 12 ποσοστιαίες μονάδες.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ© Φωτογραφία : ΣΚΑΪΑκολουθούν:ΚΙΝΑΛ με 7%ΚΚΕ με 5,5%Ελληνική Λύση με 4,5%Μέρα25 με 3%.Σημαντική είναι η διαφορά μεταξύ των δύο επικεφαλής των κομμάτων καθώς στην ερώτηση για το ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 43% έναντι 44% τον Φεβρουάριο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ενισχύεται οριακά στο 27% από 25% των Φεβρουάριο.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ© Φωτογραφία : ΣΚΑΪΑξίζει να σημειωθεί ότι, ποσοστό 27% θεωρεί ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.