Σε αναβρασμό βρίσκονται πολλές ελληνικές οικογένειες, καθώς περιμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις για τα δημοτικά σχολεία προκειμένου να ξέρουν τι θα κάνουν με τα παιδιά τους αλλά και την εργασία τους. Όπως έχει γίνει γνωστό την Κυριακή θα μιλήσουν οι ειδικοί και θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για τον αν θα επαναλειτουργίσουν τα σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως από ότι φαίνεται τα παιδιά του δημοτικού θα περάσουν τις πόρτες των σχολείων τον Ιούνιο. Μάλιστα ο Νίκος Σύψας, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Open, δήλωσε πως  «Την Κυριακή, 24 Μαΐου, θα γίνει η τελική σύσκεψη της επιτροπής με την οριστική σύσταση για τα σχολεία. Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη εποχή τώρα αν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να μην τα κρατήσουμε δυο χρόνια κλειστά. Τώρα έχει ζέστη, ανοιχτά παράθυρα παντού και στα σχολεία. Να μάθουν τα παιδιά, οι γονείς και οι δάσκαλοι πώς να λειτουργούν με τις συνθήκες αυτές». Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί έως τώρα από το υπουργείο Παιδείας, αν τα σχολεία ανοίξουν όντως την 1η Ιούνη, η σχολική χρονιά θα λήξει στις 30 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την Παρασκευή σε τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς τόνισε πως«Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για το παιδί στην τάξη, γι’ αυτό και σταδιακά έχουμε δρομολογήσει την επιστροφή στα σχολεία, τώρα που επιδημιολογικά οι ειδικοί μας επιτρέπουν να το κάνουμε, αλλά πάραυτα μάθαμε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της κρίσης και για τη σημασία της τηλεκπαίδευσης, αλλά και για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση παρέχοντας εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό».

Τι θα γίνει με την ύλη   

Λόγω του κορωνοιού πάντως οι μαθητές θα κρατήσουν τα βιβλία της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, ώστε να καλυφθεί η ύλη στην επόμενη.