Διώρυγα του Σουέζ: Πάρτι στο διαδίκτυο με το... μποτιλιάρισμα του Ever Given

Από την Τρίτη έχει προκληθεί ένα μοναδικό στα χρονικά «έμφραγμα» στη Διώρυγα του Σουέζ καθώς το τεράστιο φορτηγό πλοίο Ever Given σημαίας Παναμά έχει προσαράξει και εδώ και πέντε ημέρες πραγματοποιούνται προσπάθειες αποκόλλησης.

Από ριπή ανέμου παρασύρθηκε το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και προσάραξε μέσα στη Διώρυγα του Σουέζ, κλείνοντας μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς στον κόσμο, με το κόστος να είναι… αστρονομικό.

Όπως είναι φυσικό, ο κόσμος στο διαδίκτυο έχει «βουήξει» με τις εικόνες που πικάρουν και σατιρίζουν το… μποτιλιάρισμα να είναι απολαυστικές.

Σημειώνεται πως στο Twitter έχουν δημιουργηθεί δύο λογαριασμοί. Ο ένας είναι για το ίδιο το πλοίο, στο οποίο αναγράφεται στο «βιογραφικό» του: «Φορτηγό πλοίο. Σε μερική αποδιοργάνωση. Ζητάει συγχώρεση. Ψάχνει υποστήριξη.»

Ένα από τα tweets που έκανε το… πλοίο, γράφει: «Δεν ξέρω τι τουιτάρει το Σουέζ… επειδή το μπλόκαρα!»

Ο άλλος λογαριασμός είναι του… εκσκαφέα που προσπαθεί μόνος του αποκολλήσει το τεράστιο φορτηγό πλοίο. Στο «βιογραφικό» σημειώνεται: «Προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Δεν υπόσχομαι τίποτα».

Άλλωστε οι περισσότερες αναφορές γίνονται για τον συγκεκριμένο εκσκαφέα, ότι προσπαθεί να σώσει από μόνος του την παγκόσμια οικονομία:

Πολλοί θυμήθηκαν τον Ρος από τα «Φιλαράκια» και τη χαρακτηριστική σκηνή με τον καναπέ
Όλοι περιμένουν από τον εκσκαφέα να… βγάλει το πλοίο από την τρύπα
Ήδη κυκλοφορεί και η αντίστοιχη λίστα του Spotify με τα «τραγούδια που πρέπει να ακούς όσο είσαι κολλημένος στη Διώρυγα του Σουέζ»
Για τους… νοσταλγούς
Κάποιος πρότεινε να δέσουν εκατοντάδες μπαλόνια για να… σηκωθεί το πλοίο
Άλλος πρότεινε και τη χρήση… μπατονέτας