Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων και τέως αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, των Δημοκρατικών, διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στην πρώτη τηλεμαχία, σχεδόν ένα μήνα πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Όπως είθισται, στις προεκλογικές περιόδους των ΗΠΑ, λαμβάνουν χώρα 4 συνολικά debate. Τρία μεταξύ των υποψήφιων προέδρων και ένα μεταξύ των υποψήφιων για την αντιπροεδρία.

Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν θα ξαναβρεθούν αντιμέτωποι στις 15 και 22 Οκτωβρίου, ενώ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και η συνυποψήφια του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, θα διαξιφιστούν στις 7 Οκτωβρίου.

Οι τηλεμαχίες έχουν διάρκεια μίαμισης περίπου ώρας. Την σημερινή, πρώτη μεταξύ των τριών, θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κρις Γουάλας, του Fox News.

Η πρώτη τετ-α-τετ αναμέτρηση μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι και η πρώτη που λαμβάνει χώρα σε συνθήκες πανδημίας.

Οι θεματικές στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν τα ξημερώματα της Τετάρτης είναι: “Τα πεπραγμένα Τραμπ και Μπάιντεν”, “Το ανώτατο δικαστήριο”, Η Πανδημία”, “Η Οικονομία”, “Φυλετικοί διαχωρισμοί και βία στις πόλεις”, “Η ακεραιότητα των εκλογών”.