Ο Ιάκωβος Ψωμιάδης, δικηγόρος της μητέρας και της κόρης του 49χρονου που δολοφονήθηκε από τις ίδιες στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως η κόρη ήταν αυτή που «επέφερε κατά βάση τα πλήγματα» στον 49χρονο.

Ο δικηγόρος στάθηκε σε δύο σημεία του παρελθόντος, όσον αφορά τη σχέση του 49χρονου με τη 46χρονη και την κόρη τους. Το πρώτο είναι η κακοποίηση που υπέστη η κόρη από τον πατέρα της όσο ήταν ανήλικη.

«Εκείνο που οδήγησε στη δολοφονία ήταν η αποκάλυψη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

Το δεύτερο είναι η κακοποίηση που υπέστη και η 46χρονη μητέρα από τον εν διαστάσει σύζυγό της καθώς αποκάλυψε ότι στο παρελθόν είχε φιλοξενηθεί σε ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες, λέγοντας ότι «έχει περάσει πολλά».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η γυναίκα επέστρεψε στον άνδρα που την κακοποιούσε ενώ είχε προχωρήσει αλλού τη ζωή της, ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να αναμένουμε από το θύμα ενδοοικογενειακής βίας να περιμένουμε να σκέφτεται όπως εμείς».

Κλείνοντας, περιέγραψε την κατάσταση της 46χρονης ότι κυριευόταν από «έντονη ψυχολογική ανασφάλεια, οικονομικό και ιατρικό πρόβλημα».