Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι δείχνει το βίντεο για τη δράση των εκτελεστών - «Χτενίζει» την περιοχή η αστυνομία

Το βίντεο-ντοκουμέντο που εξετάζει η αστυνομία, αναφορικά με τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, έφερε χθες στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός Open.

Σε αυτό φαίνονται οι δύο εκτελεστές, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να διακριθεί ο αριθμός της πινακίδας.

Οι αρχές ερευνούν όλη τη διαδρομή που ακολουθούσε ο δημοσιογράφος, από την Κηφισιά, όπου είναι ο τηλεοπτικός σταθμός Star, μέχρι τον Άλιμο. Εξετάζεται ακόμη η πιθανότητα να υπήρχαν δυο ομάδες που έδρασαν. Η μια να παρακολουθούσε και να έδωσε το σήμα και η άλλη να προσέγγισε και να εκτέλεσε τον δημοσιογράφο.

Εκτός από τις καταθέσεις των τριών αυτοπτών μαρτύρων, θα διευρυνθεί ο κύκλος στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Θα πάρουν κατάθεση ακόμα και από τον δικηγόρο του, με σκοπό να ανασύρουν από τη μνήμη τους περιστατικά και γεγονότα ή αναφορές που μπορεί να σχετίζονται με την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο φορητός υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Μπορεί να γίνει σάρωση των περιοχών, προκειμένου να δουν ποια κινητά εκπέμπουν σε αυτό χώρο και κυρίως στην περιοχή του Αλίμου.

Οι αξιωματικοί πάντως είναι σίγουροι ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου και για πρωταγωνιστικά μέλη της Greek Mafia.

Κι αυτό ενδεχομένως να είναι και η αχίλλειος πτέρνα τους, καθώς βγήκε στην επιφάνεια η δράση ενός οργανωμένου εγκλήματος.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό οι δολοφόνοι να ήταν επαγγελματίες εκτελεστές από το εξωτερικό, καθώς εδώ και τρία χρόνια ακολουθείται το ίδιο μοντέλο δράσης, ενώ δεν αποκλείεται να μην γνώριζαν καν τον στόχο τους.

Λουλούδια στο σημείο της εκτέλεσής του – Τι λέει για το σχέδιο των δραστών βαλλιστικός αναλυτής

Φίλοι, συνάδελφοι και γείτονες του Γιώργου Καραϊβάζ έχουν αφήσει λίγα λουλούδια και κεριά στο σημείο που έπεσε νεκρός ο αστυνομικός συντάκτης, ενώ οι συγγενείς του άτυχου δημοσιογράφου αναζητούν τη δικαίωση, να εντοπιστούν οι δολοφόνοι του.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο βαλλιστικός αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης, ο οποίος σημείωσε πως το σχέδιο των δραστών ήταν καλά μελετημένο.

«Με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, βλέπουμε ότι έχουμε μια καλά οργανωμένη ενέργεια. Εκτιμώ ότι είναι από επαγγελματίες δολοφόνους, οι οποίοι την εκτέλεσαν με ένα τρόπο άκρως επαγγελματικό, με ένα όπλο που είχε σιγαστήρα, τον προσέγγισαν, τον αιφνιδίασαν και με ομαδοποιημένες βολές τον εκτέλεσαν» σημείωσε ο κ. Ραυτογιάννης, προσθέτοντας ότι το πιστόλι των 9mm που χρησιμοποίησαν είναι «καθαρό», καθώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη ενέργεια, ενώ πρόκειται για ένα διαμέτρημα όπλου που έχει πολλές ανεξυχνίαστες υποθέσεις.

Όπως σημειώθηκε στην τηλεόραση του MEGA, οι αστυνομικοί είναι ξεκάθαροι πως πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου», το οποίο οι δράστες το εκτέλεσαν με επιτυχία.

Για την επιλογή των δολοφόνων να χρησιμοποιήσουν scooter για την προσέγγιση του θύματος και τη διαφυγή τους, δείχνει ότι πιθανόν να υπήρχε και άλλη ομάδα, η οποία θα ακολουθούσε τον άτυχο δημοσιογράφο. Σύμφωνα με υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, οι δράστες έκαναν βόλτες στην περιοχή και έφτασαν στο σημείο περίπου 10 λεπτά νωρίτερα.

«Δεν περίμεναν ότι θα τους καταδιώξει κάποιος, είχαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και τη δυνατότητα να φύγουν από το σημείο πιο εύκολα» σημειώνουν αστυνομικοί της Ασφάλειας.