Δολοφονία Καραϊβάζ: Τρεις δυάδες ατόμων στο μικροσκόπιο - Τα νέα βίντεο με τους δράστες

Όλη μέρα και όλη νύχτα «χτενίζουν» την περιοχή και τα βίντεο οι Αρχές για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, περιμένοντας παράλληλα και τα εργαστηριακά αποτελέσματα από το κινητό και το laptop του δολοφονηθέντα δημοσιογράφου.

Στην Ασφάλεια, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν το χτύπημα, εκτιμούν πως το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να πήραν μέρος τρεις δυάδες ατόμων.

Δηλαδή, να υπήρχε μια ομάδα παρακολούθησης, μια ομάδα κρούσης και μια ομάδα διαφυγής καθώς θεωρείται πως το ίδιο σχέδιο, οι δράστες ήθελαν να εκτελεστεί καιρό πριν αλλά δεν μπορούσαν καθώς ο Γιώργος Καραϊβάζ αργούσε να επιστρέψει σπίτι του.

 Νέο βίντεο ντοκουμέντο στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ 

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει ένα σκούτερ παρόμοιο με αυτό των δολοφόνων λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, εξετάζει καρέ καρέ η αστυνομία.

Στο βίντεο, που παρουσιάζει το Star, φαίνεται από την οδό Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται κοντά στο σημείο της εκτέλεσης, να περνά ένα σκουτεράκι παρόμοιο με αυτό των δολοφόνων, με μόνο τον οδηγό του οποίου τα ρούχα είναι παρόμοια με αυτά τους ενός εκ των δολοφόνων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τους επιβάτες να κατέβηκε και ο άλλος να συνέχισε μόνος του τη διαδρομή με το μηχανάκι.

Σε άλλο βίντεο διακρίνεται μηχανή της ΔΙΑΣ να τρέχει προς το σημείο της εκτέλεσης, το ίδιο σημείο όπου είχαν περάσει λίγο πριν οι δολοφόνοι.

«Δεν δεχόταν απειλές, ήταν καλός οικογενειάρχης» κατέθεσε η σύζυγός του

Η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ που δολοφονήθηκε άγρια έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, παραχώρησε την πρώτη της κατάθεση στις αρχές.

Σύμφωνα με το STAR η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ κατέθεσε πως ο άνδρας της δεν της είχε πει ποτέ ότι δεχόταν απειλές.

«Δεν μου είχε πει ποτέ για απειλές. Δεν δεχόταν απειλές» ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρόσθεσε: «ήταν ένας καλός οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος».

Μάλιστα πρόσθεσε πως οι δύο τους έβγαιναν συχνά για καφέ και τα βράδια είχαν κοινές εξόδους με οικογενειακούς φίλους.

Σύμφωνα με την ίδια, ο δολοφονημένος δημοσιογράφος πήγαινε καθημερινά στη δουλειά του και επέστρεφε αμέσως σπίτι, ενώ όταν καθυστερούσε είχε επαγγελματικές συναντήσεις με συνδικαλιστές αστυνομικούς και άλλους.

Στο μεταξύ, τα όσα αντίκρισε τη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ περιέγραψε δημοτικός υπάλληλος που βρισκόταν στο σημείο.

«Είδα ότι ήταν άνθρωπος πεσμένος μπρούμυτα,από το κεφάλι να ρέει αίμα« είπε, ενώ αναφέρθηκε και στην ταχύτητα και την ψυχρότητα, με την οποία οι δύο δράστες εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

«Δεν ξέρω αν πήραν είδηση ότι ήμασταν και εμείς εκεί ή αν δεν έδωσαν σημασία” παρατήρησε, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πως: «Μου έκανε εντύπωση γιατί απέναντι υπήρχαν κάμερες. Παρ’ όλα αυτά δεν πτοήθηκαν».