Το «φως» της δημοσιότητας είδε σήμερα (4 Αυγούστου) ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο από τις κάμερες εξοπλισμού των αστυνομικών, στο οποίο καταγράφεται η στιγμή από τη σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ

Συγκεκριμένα, το βίντεο δημοσιεύτηκε από την «Daily Mail» και είναι από το κατάστημα στη Μινεάπολη, έπειτα από την καταγγελία ότι ο Φλόιντ φέρεται να αποπειράθηκε να πληρώσει με πλαστό χαρτονόμισμα.

Στο βίντεο, ο Φλόιντ κάποια στιγμή ακούγεται να παρακαλεί τους αστυνομικούς να μην τον πυροβολήσουν, γιατί τον έχουν πυροβολήσει στο παρελθόν.

Μάλιστα, στο σημείο που οι αστυνομικοί προσπαθούν να τον αναγκάσουν να μπει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, τους λέει ότι έχει κλειστοφοβία. Η γυναίκα που τον συνόδευε τους κάνει νοήματα προσπαθώντας να τους δώσει να καταλάβουν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, όμως, εκείνοι τον βγάζουν έξω και τον συλλαμβάνουν.

Ο Φλόιντ ακούγεται να φωνάζει τη μητέρα του, η οποία είχε πεθάνει πρόσφατα, ενώ λέει: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω, θα με σκοτώσουν, πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ. Θα πεθάνω».