Δολοφονία-Βάρη: Οι δράστες ήξεραν πως δεν υπήρχαν κάμερες στο σημείο - Αναζητούν την διαδρομή διαφυγής οι Αρχές

Σταματημό δεν έχει το «ξεσκαρτάρισμα» που γίνεται στον κόσμο της νύχτας μεταξύ των συμμοριών. Νέο θύμα τους σήμερα ήταν ο Τάσος Μπερδέσης, ένας 39χρονος πυγμάχος.

Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά το σημείο που διαπράχθηκε η δολοφονία, αφού από την πρώτη «ματιά» που έριξαν οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κανένα κύκλωμα ασφαλείας που να βλέπει εκεί. Ήξεραν πως ο πυγμάχος θα πήγαινε εκεί για προπόνηση και τον περίμεναν.

Ο άνδρας που υλοποίησε την δολοφονία άδειασε σχεδόν όλο τον γεμιστήρα του καλάσνικοφ, αφού πυροβόλησε 14 φορές τον Τάσο Μπερδέση. Σύμφωνα με το MEGA ο εκτελεστής κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πυροβόλησε εξ’ επαφής και στην συνέχεια επιβιβάστηκε ξανά στο τζιπ, με τον συνεργό του να πατάει γκάζι και να εξαφανίζονται.

Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται στο οργανωμένο έγκλημα και στο παρελθόν του πυγμάχου. Παρά τις αναζητήσεις που έκαναν οι άνδρες της Άμεσης Δράσης και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, το όχημα των δολοφόνων του Τάσου Μπερδέση δεν βρέθηκε. Ψάχνουν υλικό από τις κάμερες της περιοχής, ώστε να βρουν το δρομολόγιο διαφυγής τους.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία-Βάρη: Μέσα στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ με τους 500 μαφιόζους ο Τάσος Μπερδέσης

«Ακούστηκαν δύο συνεχόμενες ριπές. Τέσσερις πέντε η πρώτη και τέσσερις πέντε η δεύτερη με διαφορά κλασμάτων δευτερολέπτου», λέει ένας άνδρας που άκουσε τους πυροβολισμούς.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε: «Άκουσα συνεχόμενους πυροβολισμούς. Θεώρησα επειδή είχαν γιορτές δίπλα στο γηπεδάκι που έχει και πισίνα ότι ρίχνουν βεγγαλικά. Δεν έδωσα και μεγάλη σημασία».

Οι Αρχές εξετάζουν δυο σενάρια για τον τρόπο διαφυγής των δραστών. Είτε κατέβηκαν με το μαύρο όχημα προς την Βάρης-Κορωπίου, ένα κεντρικό δρόμο, είτε ανέβηκαν την Ανδρέα Παπανδρέου μέσα από τους δρόμους που φαίνεται πως είχαν χαρτογραφήσει, διέφυγαν προς την βορειοανατολική Αττική εκεί όπου χάθηκαν και τα ίχνη τους.