Δόμνα Μιχαηλίδου: Κανένας εργαζόμενος ανεμβολίαστος σε Δομές από 16 Αυγούστου

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σημειώνει πως μόνο με λευκό ποινικό μητρώο θα εργάζεται κάποιος σε δημόσιες και ιδιωτικές Δομές για παιδιά.

Όπως εξηγεί στη συνέντευξή της στη «Βραδυνή της Κυριακής», με νέο νομοσχέδιο δημιουργείται ένα καθολικό σύστημα κυρίως πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης ειδεχθών περιστατικών παιδικής κακοποίησης. Το δεύτερο μέτρο είναι ότι θεσπίζεται Υπεύθυνος Προστασίας Ανηλίκων.

Πολλές είναι οι δράσεις που τρέχει η κ. Μιχαηλίδου και σε άλλες κατευθύνσεις. Θα εφαρμοστεί πιλοτικά, σε 100 βρεφονηπιακούς σταθμούς, από τον Ιανουάριο του 2022, το πρόγραμμα «Κυψέλη» στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Θα υπάρχει εισαγωγή ειδικών τεστ για την πρώιμη ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών. Επίσης, έρχεται ο «Προσωπικός βοηθός» για άτομα με αναπηρία.

Υπάρχουν περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές. Με ποιο τρόπο σχεδιάζετε να αποτρέψετε τέτοια περιστατικά;

«Ήδη, κ. Μπέλλα, στα δύο αυτά χρόνια έχουμε αποκτήσει αποτελεσματικότερη επίβλεψη και ουσιαστικότερο έλεγχο των Δομών. Στόχος μας τώρα, είναι να δημιουργήσουμε ένα καθολικό σύστημα κυρίως πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης αυτών των ειδεχθών περιστατικών. Με νέο νομοσχέδιο δημιουργούμε τις συνθήκες αυτές. Ορίζουμε επίσημα την παιδική κακοποίηση και συστήνουμε δύο πολύ σημαντικά νέα μέτρα: το λευκό ποινικό μητρώο ως απαραίτητη προϋπόθεση πρόσληψης, και τον Υπεύθυνο Προστασίας Ανηλίκων. Τι σημαίνει αυτό; Μέχρι σήμερα, είχαμε ως δεδομένο ότι άνθρωποι που εργάζονται σε τέτοιες Δομές έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Και όμως, με μεγάλη έκπληξη ανακαλύπτουμε πως αυτό δεν ισχύει. Έτσι λοιπόν, συστήνουμε ως απαραίτητη προϋπόθεση πρόσληψης το λευκό ποινικό μητρώο για εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, εμπορίας ανθρώπων και ναρκωτικών, όπως επίσης και ενδο-οικογενειακής βίας, σε χιλιάδες Δομές. Κανένας άνθρωπος χωρίς αυτήν την προϋπόθεση δε θα μπορεί να προσληφθεί σε καμία από τις χιλιάδες δημόσιες, δημοτικές ή ιδιωτικές Δομές Παιδικής Προστασίας, δηλαδή σε Δομές όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ιδρύματα Παιδικής Προστασίας, τα Κέντρα Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία, και παιδικές κατασκηνώσεις. Εκτός αυτού, δημιουργούμε ένα σύστημα πρόληψης και αναφοράς. Θεσπίζουμε Υπεύθυνο Προστασίας Ανηλίκων ως ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης σε καθεμία από αυτές τις Δομές σε όλη την επικράτεια, με κύρια αρμοδιότητα τη συγκέντρωση των αναφορών περιστατικών παιδικής κακοποίησης και τη διαβίβασή τους στις αρμόδιες Αρχές. Οι αναφορές, με το Εθνικό Σύστημα Καταγραφής που δημιουργούμε, θα βρίσκονται για πρώτη φορά συγκεντρωμένες, ώστε να ελέγχονται και να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και με επιτυχία. Από την πρώτη μέρα, η παιδική προστασία είναι για εμάς η βασική προτεραιότητα. Η ασφάλεια των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη».

Μπορείτε να μας εξηγήσετε πώς θα λειτουργεί το σύστημα αναφορών;

«Το Εθνικό Σύστημα Καταγραφής και Παρακολούθησης Αναφορών αποτελεί έναν συντονιστικό μηχανισμό, μέσω του οποίου θα γίνεται η συγκέντρωση και καταγραφή όλων των περιστατικών. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που είχαμε όταν αναλάβαμε καθήκοντα ήταν η παντελής έλλειψη στοιχείων. Δεν μπορούσαμε να έχουμε σαφή εικόνα ούτε των προβλημάτων που υπήρχαν ούτε και των αναγκών που ανέκυπταν, γενικότερα, όχι μόνο όσον αφορά τις παιδικές Δομές. Επομένως, καταλάβαμε, με το δύσκολο τρόπο, πόσο απαραίτητο είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός συγκέντρωσης στοιχείων. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρχουν, πλέον, ούτε δικαιολογίες ούτε περιθώριο κακοποιητικής συμπεριφοράς απέναντι στα παιδιά. Θα υπάρχει λογοδοσία και διαφάνεια».

Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας ή άδεια ανευ αποδοχών, με ποιον τρόπο θα γίνουν οι αναπληρώσεις και πόσο γρήγορα, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα;

«Όπως έχουμε πει, από τις 16 Αυγούστου, κανένας ανεμβολίαστος εργαζόμενος δε θα έρχεται σε επαφή με τους ωφελούμενους σε Δομές Φροντίδας Ηλικιωμένων. Όποιος αξιώνει να εργάζεται σε αυτές τις Δομές έχει τουλάχιστον αυτή τη στοιχειώδη υποχρέωση: να μην είναι ο ίδιος φορέας κινδύνου. Στόχος μας είναι να εμβολιαστούν όλοι. Εργαζόμενοι, συνεργάτες και Διοίκηση. Στην περίπτωση που και μετά τις 16 Αυγούστου δεν είναι όλοι εμβολιασμένοι οι αναπληρώσεις του προσωπικού θα γίνουν με ταχείες διαδικασίες, μέσω προσλήψεων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, όπου κριθεί απαραίτητο. Καταλαβαίνετε πως έχουμε χρέος απέναντι στην προστασία των ευάλωτων. Ειδικά τώρα που αντιμετωπίζουμε τα προαναφερθέντα ποσοστά, δεν μπορούμε να δράσουμε διαφορετικά».

«Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού», ήταν η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης. Αυτό, τελικά, μπόρεσε να ισχύσει; Τι θα γίνει φέτος και πόσα παιδιά θα μείνουν εκτός;

«Την προηγούμενη Δευτέρα άνοιξαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την εγγραφή των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και η οικονομική ενίσχυση σε μορφή voucher. Η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησής μας ήταν πράγματι να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού, και για να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό, πετύχαμε δύο πολύ σημαντικές αλλαγές. Από πέρσι, εντάξαμε σε αυτό το πρόγραμμα κρατικής χρηματοδότησης γυναίκες δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίες εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια μπορούν, επιτέλους, να λάβουν το λεγόμενο voucher. Δεύτερον, αυξήσαμε οριζόντια τα εισοδηματικά κριτήρια. Με αυτές τις δύο μεγάλες αλλαγές ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στον πρωταρχικό στόχο, που είναι να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού».

Τι είναι το πρόγραμμα «Κυψέλη»; Θα χρειαστεί να προσληφθεί εξειδικευμένο προσωπικό για να λειτουργήσει;

«Με το πρόγραμμα “Κυψέλη” επιδιώκουμε να αλλάξουμε καθολικά την εικόνα των βρεφονηπιακών σταθμών. Είναι γνωστό πως μέχρι τώρα, η Πολιτεία ήταν επικεντρωμένη στη στελέχωση των σταθμών και τις κτιριολογικές υποδομές. Το “Κυψέλη” βάζει “φρένο” σε αυτήν τη νοοτροπία και επικεντρώνεται στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών, μετατρέποντας τους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όχημα μέγιστης ανάπτυξής τους. Εισάγουμε για πρώτη φορά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθημερινής βάσης, με πλούσια ερεθίσματα και ποιοτική απασχόληση. Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του προγράμματος, είναι η εισαγωγή ειδικών τεστ για την πρώιμη ανίχνευση αναπηριών, διαταραχών και μαθησιακών δυσκολιών και η διαρκής παρακολούθηση των παιδιών από το προσωπικό. Στο πλαίσιο λειτουργίας του νέου προγράμματος συμπεριλαμβάνεται η διαρκής επιμόρφωση και υποστήριξη του υπάρχοντος προσωπικού. Σε πρώτη φάση αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά σε 100 βρεφονηπιακούς σταθμούς συνολικά, τον Ιανουάριο του 2022, και η καθολική του εφαρμογή έχει προγραμματιστεί για το σχολικό έτος 2022-2023. Έχει τεράστια σημασία για εμάς, η εφαρμογή του προγράμματος να γίνει σωστά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, να έχουν την εμπιστοσύνη των γονέων, προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια στα παιδιά. Επενδύοντας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, επενδύουμε στο μέλλον της χώρας».

«Σε γηροκομείο είχαμε απώλεια ηλικιωμένης, πλήρως εμβολιασμένης, από ανεμβολίαστο εργαζόμενο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για διχασμό και ότι ανοίγετε το δρόμο για απολύσεις. Τι απαντάτε;

«Κυρία Μπέλλα, το έχω πει και το ξαναλέω: Ο μοναδικός διχασμός, βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου. Δεν είναι διχαστική συμπεριφορά η προσπάθεια να παραμείνουν ζωντανοί και υγιείς οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, στο χώρο που εμπιστεύονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους για τη διαβίωσή τους. Είναι υποχρέωσή μας. Ούτε είναι διχαστικό το γεγονός ότι προτρέπουμε τους εργαζόμενους, που είναι και συμπολίτες μας εκτός από εργαζόμενοι σε προνοιακές δομές, να θωρακιστούν και οι ίδιοι απέναντι στον κίνδυνο της πανδημίας και της επιθετικής μετάλλαξης “Δέλτα”. Την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε απώλεια ηλικιωμένης, πλήρως εμβολιασμένης, που οφείλεται σε ανεμβολίαστο εργαζόμενο του γηροκομείου όπου διέμενε. Είναι, πιστεύετε, σωστό να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στα γεγονότα και να επιτρέψουμε παραπάνω απώλειες; Η ασφάλεια του εμβολίου, μετά από 6 μήνες και περισσότερους από 3 δισ. εμβολιασμούς παγκοσμίως, είναι αποδεδειγμένη και αναμφισβήτητη. Δεν έχουμε άλλο όπλο απέναντι στον κορωνοϊό, εκτός από το εμβόλιο. Υπενθυμίζω ότι το 99% των ανθρώπων που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Είναι, λοιπόν, διχασμός η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και η ασφάλεια των ηλικιωμένων; Δεν είναι. Ο μόνος διχασμός, βρίσκεται ανάμεσα σε όσους προστατεύουν τη ζωή και όσους αψηφούν τον κίνδυνο. Χωρίς δεύτερη σκέψη, επιλέγω να τάσσομαι με την πρώτη κατηγορία».

Σε τι ποσοστό ανέρχονται μέχρι τώρα οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων; 

«Γνωρίζουμε ότι στις Ιδιωτικές Δομές το ποσοστό εμβολιασμένων εργαζομένων είναι 65% και στις Δημόσιες ακόμα χαμηλότερο μόνο 45%. Την ίδια στιγμή, οι εμβολιασμένοι ηλικιωμένοι αποτελούν το 85% και 77%, αντίστοιχα».

«Προσωπικός Βοηθός σε άτομα με αναπηρία»

Τι είναι η νέα υπηρεσία «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία» που ετοιμάζεται και υπό ποιο εργασιακό καθεστώς θα δουλεύουν;

«Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε συνολικά, είναι η προστασία και η εξασφάλιση ποιοτικής ζωής, χωρίς αστερίσκους, για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία. Ο Προσωπικός Βοηθός απευθύνεται σε όλα τα άτομα με αναπηρία, ανεξαρτήτως τύπου αναπηρίας και τόπου διαβίωσης. Το ζητούμενο εδώ, είναι η ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης των συνανθρώπων μας με αναπηρία, με γνώμονα τις εξατομικευμένες ανάγκες. Επιθυμούμε να διασφαλίσουμε τις ατομικές ελευθερίες, επιθυμίες και ανάγκες, δημιουργώντας μία ισότιμη και συμμετοχική κοινωνία. Αυτό, κ. Μπέλλα, δεν είναι κάτι που ανακαλύψαμε τώρα. Η αυτοδιάθεση των ατόμων με αναπηρία είναι ένα θεσμικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Εμείς, αποφασίσαμε πως έχει έρθει, πλέον, η ώρα, η Πολιτεία να σταθεί έμπρακτα δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, παρέχοντας τα αυτονόητα».

Από την έντυπη έκδοση της «Βραδυνής της Κυριακής»