Δυνατή ανοσία και τρεις μήνες μετά με την αναμνηστική δόση | magiorkinis gaga papaevaggelou main

Η σημασία της τρίτης δόσης και η έγκαιρη επίσκεψη στο γιατρό με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα

Αυξημένα παραμένουν τα αντισώματα ακόμη και τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης, γεγονός που επιβεβαιώνει την αναγκαιότητά της τόσο για την περαιτέρω θωράκιση του οργανισμού ενάντια στον κορωνοϊό όσο και για την επίτευξη ενός σημαντικού ποσοστού ανοσίας όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό.

«Μέχρι σήμερα έχουν γίνει παγκοσμίως πάνω από 7,5 δισ. δόσεις του εμβολίου. Το εμβόλιο δεν είναι καινούριο, ούτε πειραματικό. Ακόμα και για την τρίτη δόση έχουμε πολλά δεδομένα. Είναι ασφαλής», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου κατά τη σημερινή ενημέρωση.

«Το 72% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και το 81% που είναι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Οι ανεμβολίαστοι απειλούνται από νόσο και θάνατο. Τα μέτρα αξιολογούνται καθημερινά», σημείωσε από την πλευρά της η Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, τα ενεργά κρούσματα είναι 54.000. «Με τη μεγάλη διασπορά που έχουμε στην κοινότητα, η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί για τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

«Η πληρότητα των ΜΕΘ είναι στο 88% μετά από αύξηση των κλινών. Από το τέλος του Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1,2 εκατ. εμβολισμοί. 320.000 συνάνθρωποι μας έκαναν την πρώτη δόση», συμπλήρωσε η ίδια.