Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα στις χώρες της Ε.Ε να επιβάλλουν πρόστιμα για να υποχρεώσουν τις επιχειρήσεις να αμείβουν ίσα τους εργαζόμενους και των δυο φύλων.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε «Για ίσο μισθό, χρειάζεται διαφάνεια. Οι γυναίκες οφείλουν να γνωρίζουν αν οι εργοδότες τους τις αντιμετωπίζουν δίκαια. Και όταν αυτό δεν συμβαίνει, πρέπει να έχουν τη δύναμη να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να πετύχουν αυτό που αξίζουν».

Η ανακοίνωση συμβολικά έγινε λίγες ημέρες πριν την γιορτή της γυναίκας.

Η Ε.Ε στην ανακοίνωση της αναφέρει«Η ίση αμοιβή είναι δικαίωμα από το 1957 και εντούτοις σήμερα μέσα στην ΕΕ οι γυναίκες κερδίζουν λιγότερα από τους άνδρες και η διαφορά στις αμοιβές ανάμεσα στα φύλα φθάνει αυτή τη στιγμή το 14,1%, ενώ η διαφορά στη σύνταξη φτάνει το 30%», ενώ μόνο στον ιδιωτικό τομέα τα μεγέθη είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι επίτροποι, οι γενικοί διευθυντές, οι επικεφαλής μονάδων έχουν όλοι τους ίδιους μισθούς, άνδρες και γυναίκες, καθώς θέλει να αποτελεί παράδειγμα ισότητας για την Ευρώπη.

Ετικέτες: