Την έναρξη της πολυαναμενόμενης επιχείρησης “Ελευθερία” στην Ελλάδα σήμανε ο εμβολιασμός της Ευσταθίας Καμπισιούλη.

Στο πρόσωπό μου τιμάται όλος ο νοσηλευτικός κλάδος, δήλωσε η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, η οποία ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε κατά της covid-19 στη χώρας μας. Μιώντας στην ΕΡΤ-1 η κ. Καμπισιούλη, μετά τον εμβολιασμό της είπε πως αισθάνεται πολύ καλά και προέτρεψε όλον τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, στη μία το μεσημέρι, εμβολιάστηκε πρώτη η υπεύθυνη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, που δίνει καθημερινά συνεχείς μάχες ενάντια στη φονική νόσο και έχει δει από πολύ κοντά τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί ο κορονοϊός. “Πονάει όλο µας το κορμί από την ένταση και το στρες, έχουμε απομονωθεί από τους δικούς µας ανθρώπους, δεν μπορούμε να έχουμε την αγκαλιά ή το χάδι τους”, είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή της. Η κυρία Καμπισιούλη έχει ειδικευτεί στις ΜΕΘ και από τον περασμένο Φεβρουάριο είναι υπεύθυνη τομεάρχης των ΜΕΘ του νοσοκομείου, που στην πλειονότητά τους είναι πια ΜΕΘ Covid-19.

“Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” νωρίτερα. Ο κ. Κικίλιας αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά δήλωσε: “Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Πρώτη εμβολιάζεται μια νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση “Ελευθερία”, και φυσικά σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασίας από την Covid-19″, ενώ προσέθεσε ότι “προχωράμε με προσοχή χωρίς βιασύνες, βήμα, βήμα και θα πάμε καλά, με προσοχή”.