Στους τρόπους στήριξης επιχειρήσεων, επαγγελματιών και εργαζομένων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική ύφεση λόγω της πανδημίας,  εστίασαν ο περιφερειάρχης Αττικής  Γιώργος Πατούλης,  με τον πρόεδρο του  Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών  Γιάννη Χατζηθεοδοσίου,  στη συνάντηση με στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

«Την ανάγκη οικονομικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω προγράμματος επιχορήγησης τους», σημείωσε ο κ. Πατούλης, στη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, διευκρινίζοντας πως είναι κάτι που μπορεί να αποτελέσει σημαντική ανάσα στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ο ίδιος, εξήγησε  πως «Η υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ –πρόταση που είχε καταθέσει προς την κυβέρνηση το Ε.Ε.Α. χωρίς όμως κάποια ανταπόκριση έως σήμερα-  αλλά και η ευρύτερη συνεργασία στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ύφεσης που απειλεί με λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις, αποδεικνύουν την εξαιρετική σχέση μεταξύ ΕΕΑ και Περιφέρειας Αττικής, δημιουργώντας έτσι τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την στήριξη του επιχειρείν».

Από την πλευρά του, ο κ.  Χατζηθεοδοσίου,  υποστήριξε πως η συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου και Περιφέρειας θα συνεχιστεί, καθώς αποτελεί κοινό στόχο η στήριξη των επιχειρήσεων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που η πανδημία απειλεί εκτός από τη δημόσια υγεία και την ελληνική οικονομία.

Επίσης,  αυτό που  συζητήθηκε μετά από πρόταση της αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Α. ήταν η κοινή δράση του Επιμελητηρίου με Δήμους της Αττικής, προκειμένου να παρέχεται δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο σε εμπορικά σημεία των δήμων, καθώς μία τέτοια δράση μπορεί να ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό την κατανάλωση.