Στη προσπάθεια  θωράκισης της ΔΕΗ στο ενδεχόμενο ενός νέου κύματος πανδημίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας  Γιώργος Στάσσης (φωτό)  κατά την υπογραφή της σύμβασης γραμμής χρηματοδότησης  ύψους 160 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

«Οι έκτακτες συνθήκες με τις οποίες βρεθήκαμε αντιμέτωποι λόγω του Covid-19 μας ώθησαν να προσαρμόσουμε το μοντέλο λειτουργίας μας στη νέα πραγματικότητα και να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις με τους πελάτες μας, διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες», είπε ο κ. Στάσσης.

Ο ίδιος, σημείωσε πως «Σε επίπεδο ρευστότητας, η αρχική υστέρηση που σημειώθηκε τον Μάρτιο με την έναρξη της πανδημίας άρχισε στη συνέχεια να σημειώνει σταδιακή διόρθωση ως αποτέλεσμα και της άμεσης ανταπόκρισής μας στην υιοθέτηση νέων μορφών επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των πελατών μας, με αποτέλεσμα να επανέλθει σε προ COVID επίπεδα ήδη από τον Μάιο»

Για να προσθέσει πως «Στην προσπάθεια αυτή, η EBRD βρέθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή».

Από την πλευρά της  η  επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο  Αντρέα Μοράρου  επισήμανε : «Είμαστε πολύ περήφανοι για την υποστήριξή μας στη ΔΕΗ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας.

Η ΔΕΗ και ο ελληνικός ενεργειακός τομέας γενικότερα, έχουν ξεκινήσει έναν αξιοσημείωτο στρατηγικό επαναπροσανατολισμό, μακριά από τον άνθρακα και προς την κατεύθυνση ενός πιο «πράσινου» και βιώσιμου μοντέλου.

Πρόκειται για μία από τις πιο φιλόδοξες ενεργειακές μεταβάσεις μίας ευρωπαϊκής χώρας και η ΔΕΗ βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των προσπαθειών.

Αυτό το δάνειο αποτελεί μέρος της δέσμευσης της EBRD για την υποστήριξη των παρόχων έργων υποδομών ζωτικής σημασίας ώστε να αντιμετωπίσουν τις άμεσες επιπτώσεις της πανδημίας, διατηρώντας και επιταχύνοντας παράλληλα τις μακροπρόθεσμες προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.»

Πιο αναλυτικά, η ΔΕΗ ΑΕ, υπέγραψε  με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), δανειακή σύμβαση για χρηματοδότηση ύψους 160 εκατ. ευρώ, διάρκειας 2 ετών, χωρίς εξασφαλίσεις για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί την έναρξη μίας πολύτιμης συνεργασίας με την Τράπεζα και αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη της EBRD στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ.