Εμπρησμός η φωτιά στο «Athenaeum Palace» | 4973374 scaled

Απρόσμενες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με την φωτιά στο ξενοδοχείο «Athenaeum Palace». Τα ευρήματα δείχνουν εμπρησμό και είναι ενδεικτικό ότι από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας την υπόθεση έχει αναλάβει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. ο φάκελος είναι στα χέρια του τμήματος ανθρωποκτονιών.

Εμπρησμός η φωτιά στο «Athenaeum Palace» | 4973924

Οι πυροσβέστες που επιχείρησαν εντός του φλεγόμενου ξενοδοχείου, έκαναν λόγο από την αρχή για έντονη οσμή πετρελαίου και όταν η φωτιά είχε σβήσει ανακάλυψαν στον πρώτο όροφο ένα καμένο μπιτόνι που εκτιμάτε ότι περιείχε εύφλεκτο υγρό με το οποίο περιλούστηκε ο διάδρομος του ορόφου, ενώ στον δεύτερο όροφο βρέθηκε ένα ακόμη μπιτόνι τεσσάρων λίτρων, άθικτο και γεμάτο  με υγρό που αφήνεται να εννοηθεί ότι ήταν πετρέλαιο.

Εμπρησμός η φωτιά στο «Athenaeum Palace» | 4973540

Η εκδοχή του ατυχήματος έχει εγκαταλειφθεί, πυροσβέστες και αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι από θαύμα δεν υπήρχαν θύματα και οι έρευνες εντοπίζονται στο δωμάτιο 203 από όπου όπως όλα δείχνουν ξεκίνησε η φωτιά. Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν αρχίσει την εξέταση των βασικών μαρτύρων και η ανάμιξη τους στην υπόθεση παρότι δεν υπήρχε απώλεια ανθρώπινης ζωής, φανερώνει την σοβαρότητα της υπόθεσης, αλλά και την πρόθεση των Αρχών να τρέξουν τις έρευνες με μια υπηρεσία που έχει εμπειρία στο οργανωμένο έγκλημα ώστε να μην χαθεί χρόνος.