Τούρτες, χάρμα οφθαλμών στη θέα τους, δημιουργούν στο ζαχαροπλαστείο Tortik Annushka στη Μόσχα δύο αδέλφια.

Η Madina Yavorskaya και ο Rustam Kungurov παρουσιάζουν κομψοτεχνήματα, εμπνεόμενοι από κλασικά έργα τέχνης, αλλά και από την ποπ κουλτούρα.

Φιλοτέχνησαν τούρτα με τον «Σιδηρούν Θρόνο» του Game of Thrones πάνω στον οποίο κάθεται, χαλαρά, ο Τίριον Λάνιστερ (τον οποίο υποδυόταν ο Πίτερ Ντρίνκλατζ).

Tortik Annushka – aGIANTmonster

Έκαναν τούρτα τη διάσημη πλέον τσάντα Jacquemus, σχέδιο του Γάλλου designer Simon Porte Jacquemus (τον προσκάλεσαν να παρουσιάσει την κολεξιόν του στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού του 2012).

Αφιέρωσαν τούρτα στην τέχνη δρόμου, με γραμμένα πάνω της, σαν με στένσιλ, συνθήματα, όπως «FOLLOW YOUR DREAMS» και «WE WILL BAKE YOU».

Τριώροφη τούρτα τους φιλοξενεί έργα του Jean-Michel Basquiat.

Άλλη, χρησιμεύει ως καμβάς για την τέχνη του Ρώσου ζωγράφου θεωρητικού της τέχνης Wassily Kandinsky, ο οποίος γενικά θεωρείται ο πρωτοπόρος της αφηρημένης ζωγραφικής.

Δεν θα μπορούσε βεβαίως να λείψει ο Βαν Γκογκ και τα ηλιοτρόπιά του.

Incredible Fine Art-Inspired Cakes Look Like They Belong in a Museum

Το ίδιο ισχύει και για τον Ολλανδό ζωγράφο και θεωρητικό τέχνης Piet Mondrian, ο οποίος εγκαινίασε το καλλιτεχνικό κίνημα De Stijl.

Επίσης, τα δύο αδέλφια θεώρησαν απαραίτητη μια γευστική αναφορά σε πρόσφατο καλλιτεχνικό γεγονός για το οποίο χύθηκε πολύ μελάνι (και ηλεκτρονικό): την περίφημη, κολλημένη με κολλητική ταινία στον τοίχο της γκαλερί Perrotin στην περυσινή Art Basel Miami, «Μπανάνα» -έργο του Ιταλού καλλιτέχνη Maurizio Cattelan με τίτλο «Κωμικός», το οποίο είχε πουληθεί σε Γάλλο συλλέκτη έναντι 108.000 ευρώ- και κάποιος την ξεκόλλησε και την έφαγε!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ