«Εφιάλτης Μπέργκαμο» ξυπνά στη Γερμανία – «Ιπτάμενες ΜΕΘ» για βαριά νοσούντες, lockdown προ των πυλών | meth 1 1

Σηκώνονται «ιπτάμενες ΜΕΘ» στη Γερμανία για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Μια «ανάσα» από το lockdown φαίνεται ότι είναι η Γερμανία, με τον υπουργό Υγείας της χώρας να λέει ότι «όσο πιο δυνατά τραβήξουμε το χειρόφρενο τόσο το καλύτερο» και ενώ τα ρεκόρ κρουσμάτων – θανάτων σπάνε μέρα με τη μέρα.

Η κατάσταση στη χώρα θυμίζει τον εφιάλτη του Μπέργκαμο, με τις ΜΕΘ να «ασφυκτιούν» και για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας η Πολεμική Αεροπορία να ετοιμάζεται να μεταφέρει βαριά νοσούντες από κορωνοϊό σε άλλα τμήματα της χώρας, με σκοπό να αποφορτίσει όσα νοσοκομεία δέχονται τεράστια πίεση.

Την ίδια στιγμή, η μετάλλαξη Μποτσουάνα έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό και πολλές χώρες «θωρακίζονται» έναντι αυτής, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Γερμανία, που απαγόρευσε πτήσεις από χώρες της Νότιας Αφρικής.

«Δραστική μείωση των κοινωνικών επαφών»

Ο Γενς Σπαν είπε ότι «η κατάσταση στη Γερμανία είναι δραματική όπως ποτέ πριν στη διάρκεια της πανδημίας», ενώ προειδοποίησε ότι μόνο μια δραστική μείωση των κοινωνικών επαφών θα μπορούσε να ανακόψει το τέταρτο κύμα».

«Η κατάσταση είναι πολύ δραματική όπως ποτέ άλλοτε σε αυτή την πανδημία», είπε ο Σπαν σε συνέντευξη Τύπου. «Όσο πιο δυνατά τραβήξουμε το χειρόφρενο τόσο το καλύτερο», πρόσθεσε.

Στο «κόκκινο» τα κρούσματα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 76.414 το προηγούμενο 24ωρο, αριθμός χωρίς προηγούμενο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Οι νεκροί από τον ιό ανήλθαν σε 357 και αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα στους 100.476 νεκρούς μέχρι σήμερα.

Η Γερμανία ξεπέρασε χθες Πέμπτη το τραγικό ορόσημο των 100.000 θανάτων.

Σηκώνονται «ιπτάμενες ΜΕΘ»

Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας η Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας ετοιμάζεται να μεταφέρει βαριά νοσούντες από κορωνοϊό σε άλλα τμήματα της χώρας, προκειμένου να αποφορτίσει τα νοσοκομεία που δέχονται τεράστια πίεση.

Η Πολεμική Αεροπορία θα μεταφέρει ασθενείς που νοσούν βαριά από κορωνοϊό από την νότια πόλη Μέμινγκεν στο Μένστερ, κοντά στο Όσναμπρεκ στα βόρεια, για να αποσυμφορηθούν οι κλινικές στα νότια τμήματα της χώρας, είπε μια πηγή ασφαλείας στο Reuters.