Φλώρινα: Δολοφόνος συνελήφθη μετά από έλεγχο ρουτίνας

Περίπου ταυτόχρονα με την αστυνομική επιχείρηση στο Πολυτεχνείο, η ΕΛΑΣ έκανε νέα έφοδο στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Σύμφωνα με το Open, η αστυνομία προχώρησε σε 24 συλλήψεις.

Νωρίτερα, η αστυνομία και τις δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν έφοδο στο πολυτεχνείο, προκειμένου αυτό να εκκενωθεί από τους αντιεξουσιαστές που το είχαν καταλάβει.

Με ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ενημερώνουν ότι προέβησαν στην εν λόγω ενέργεια, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το Πολυτεχνείο, όπου θα γίνουν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Ο λόγος που μπήκαμε σήμερα ήταν γιατί γνωρίζαμε πως από αύριο η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη».

Παράλληλα, ενημερώνουν ότι θα απευθύνουν κάλεσμα σε μαθητές και φοιτητές, ενώ έχουν μικροφωνική εγκατάσταση για συνθήματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντιεξουσιαστές μπήκαν στο κτίριο στις 14.00την Πέμπτη, ενώ ανάρτησαν πανό που έγραφε: «Δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία».

Την αποφασιστικότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή της καθιερωμένης πορείας του Πολυτεχνείου εκφράζει με δήλωσή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.