Μια τεράστια σφήκα στον κήπο της ανέφερε στην Daily Mail πως είδε μια έμπορος από το Χαλ της Μεγάλης Βρετανίας.

«Ξαφνικά, ήρθε πετώντας γύρω μας κι όλοι αναρωτηθήκαμε «Τι στο καλό είναι αυτό;» ανέφερε η Σαμάνθα Στόουνλι. «Οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πόσο μεγάλη είναι εάν δεν είναι μπροστά» συνέχισε η γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Στόουνλι, που έχει δουλέψει σε πολλές χώρες κατά τη διάρκεια της ζωής της συμπεριλαμβανομένης και της Αυστραλίας, ανέφερε ότι δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα μόλις λίγες μέρες αφού ένα άλλο τέτοιο τεράστιο έντομο εντοπίστηκε στην ίδια βρετανική πόλη. Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Δεκέμβρη οι τεράστιες σφήκες εντοπίστηκαν και στις ΗΠΑ.

Ποιες είναι οι σφήκες Χόρνετς ή Σέρσεγκας ή Ασιατική σφήκα

Η ασιατική γιγάντια σφήκα έχει χαρακτηρισθεί το πιο δηλητηριώδες και επίφοβο έντομο στον κόσμο. Έχει την ικανότητα να τρομάζει ακόμη και άλλες σφήκες.

2a12b3d88eedee7096161f9e6d95d4a44b-3-murderhornet.2x.rhorizontal.w700

Η ασιατική γιγάντια σφήκα έχει μήκος 45 χιλιοστών, ενώ το κεφάλι της έχει πορτοκαλί χρώμα και μεγάλα μάτια. «Μοιάζουν σαν να βγήκαν από τις σελίδες κόμικ τρόμου. Το τσίμπημα της ασιατικής σφήκας χαρακτηρίστηκε από «θύματά» της μαρτυρικό, ενώ τα επιθετικά αυτά έντομα έχουν την ικανότητα να τσιμπήσουν πολλές φορές το θύμα τους. Το κεντρί τους, μήκους έξι χιλιοστών, είναι ικανό να περάσει μέσα από τις προστατευτικές στολές των μελισσοκόμων.

Οι σφήκες αυτές γίνονται επιθετικές, εάν απειληθούν οι υπόγειες φωλιές τους ή η πηγή τροφής τους. Το δηλητήριο τους, επτά φορές ισχυρότερο από αυτό της μέλισσας, μπορεί να προκαλέσει αναφυλαξία ή ακόμη και τον θάνατο σε άτομα που δεν είναι αλλεργικά, εάν υποστούν πολλά τσιμπήματα.

Terrifying'murder hornets' invade US | AccuWeather

Στο τέλος του καλοκαιριού, οι ασιατικές σφήκες εισέρχονται σε φάση «υπερσυγκέντρωσης πρωτεϊνών» και επιτίθενται σε μελίσσια, σκοτώνοντας τις ενήλικες μέλισσες για να φθάσουν στα κουκούλια και στα νεογνά του μελισσιού. Οι σφήκες αφήνουν πίσω τους χιλιάδες αποκεφαλισμένες μέλισσες, χάρη στις επίφοβες δαγκάνες τους. Δέκα τέτοιες σφήκες είναι ικανές να σκοτώσουν 30.000 μέλισσες σε λίγες μόλις ώρες.