Θλίψη έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο η είδηση του θανάτου του γιατρού της Βουλής Γιάννη Μητρόπουλου σε ηλικία 52 ετών από κορωνοϊό.

Ο κ. Μητρόπουλος νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Σωτηρία» και έπασχε από υποκείμενο νόσημα. Η σύζυγός του νοσηλευόταν επίσης με COVID-19 αλλά ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας της.

Ο Γιάννης Μητρόπουλος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους πολιτικούς, δημοσιογράφους και εργαζόμενους της Βουλής. Για την απώλειά του, ο Κωνσταντίνος Τασούλας, πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε:

«Ο γιατρός Γιάννης Μητρόπουλος υπήρξε διακεκριμένος επιστήμων, καλός οικογενειάρχης και άξιος συνεργάτης στην Υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής, έχοντας επί σειρά ετών προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε υπαλλήλους και βουλευτές. Η απώλειά του μας συγκλονίζει όλους -τόνισε ο κ. Τασούλας- καθώς ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον χρειάστηκε και ανθρώπινα και επιστημονικά».

Τα θερμά του συλλυπητήρια για την πρόωρη απώλεια του γιατρού και στελέχους της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου Γιάννη Μητρόπουλου προς την οικογένειά του και τους συναδέλφους του στη Βουλή, εξέφρασε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

«Ο αγαπημένος μας Γιάννης, γιατρός για χρόνια μέσα στη Βουλή, δεν είναι πια μαζί μας. Φύλακας άγγελος για όλο το προσωπικό, τους χιλιάδες επισκέπτες αλλά και βέβαια τους βουλευτές έδωσε, παρότι έφυγε πολύ νέος, πάρα πολλά για την επιστήμη του, για το λειτούργημά του και για την υγεία όλων μας», σημειώνει.

«Θέλω προσωπικά να συλλυπηθώ την οικογένεια του και όλους τους συνεργάτες του στο ιατρείο της Βουλής και να καταθέσω την μεγάλη θλίψη μου για τον άδικο πρόωρο χαμό του», αναφέρει ο κ. Βούτσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ