Του Φάνη Καραμπατσάκη

Δραματικό ήταν το φινάλε της πολυήμερης νοσηλείας του αγαπημένου ηθοποιού Κώστα Βουτσά στο «Αττικόν» νοσοκομείο καθώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε σήμερα στις 2:24 πμ από πολυοργανική ανεπάρκεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου Σπύρου Αποστολόπουλου η κατάσταση του 88χρονου ηθοποιοί είχε σταθεροποιηθεί αρχικά αλλά το βράδυ της Δευτέρας 24 Φεβρουάριου παρουσίασε σημαντική επιδείνωση.

Ο Κώστας Βουτσάς είχε εισαχθεί στο «Αττικόν» στις 7 Φεβρουάριου 2020 με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία που οδήγησαν σε διασωλήνωση και εισαγωγή στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες της Ανατολικής Θράκης. Το οικογενειακό επίθετο ήταν Σαββόπουλος, αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά».

Όταν ξεκίνησε την καριέρα του τού είχε προτείνει θιασάρχης να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά αρνήθηκε. Ζούσε σε μια φτωχική οικογένεια. Εμεναν όλοι μαζί μέσα σε ένα μαγαζί στο Βύρωνα, όπου είχαν καλύψει τη βιτρίνα ώστε να μην τους βλέπουν οι περαστικοί. Μετά τα πρώτα δύσκολα χρόνια στην Αθήνα, η οικογένεια μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη.

Ο πατέρας του ηθοποιού δούλευε σαν εργάτης οδοποιός και η μητέρα του φρόντιζε το σπίτι. Για να συμπληρωθεί το οικογενειακό εισόδημα, ο ίδιος και τα αδέλφια του έκαναν διάφορες μικροδουλειές. Ο μικρός Κώστας γυρνούσε με το κασελάκι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης πουλώντας τσιγάρα. Αυτή ήταν η πρώτη του δουλειά. Αργότερα έκανε τον αβανταδόρο στους παπατζήδες….Όσα χρήματα κέρδιζε, τα έδινε πάντα στη μητέρα του. Το κίνητρό του ήταν πάντα η αγάπη και η υποστήριξη της οικογένειας. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, ο πατέρας του ήταν κομμουνιστής. «Ο πατέρας μου έφτιαχνε προκηρύξεις κι εγώ πήγαινα και τις μοίραζα».

Αλίκη Κατσαβού:«Κλάψε καρδιά μα μη ραγίσεις»

Η σύζυγος του Αλίκη Κατσαβού έγραψε στο instagram: «Κλάψε καρδιά μα μη ραγίσεις. Αντί να γιορτάσουμε αύριο την 4η επέτειο του γάμου μας σε αποχαιρετώ λατρεμένε μου! Θα ζεις στην καρδιά μου και στο γέλιο του Φοίβου μας. Είσαι ένας γίγαντας σε όλα σου, που ως κι ο χάρος σε φοβήθηκε και 20 μέρες τώρα πάλευε να σε πάρει. Σε ευχαριστώ για όλα.»