Ζάκυνθος: Προφυλακίστηκαν 4 από τους 8 συλληφθέντες για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος γνωστού εφοπλιστή για συμμετοχή στις δολοφονίες στη Ζάκυνθο, τόσο του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, όσο και της συζύγου του, με διαφορά 11 μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας είναι γνωστός στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας και διατηρεί γραφεία σε Κηφισιά και Κολωνάκι. Η εταιρεία του έχει έδρα τα νησιά Μάρσαλ και φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους διαφυγής των εκτελεστών από το νησί.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 7 προσαγωγές για τη δολοφονία της συζύγου του ξενοδόχου Διονύση Κορφιάτη στη Ζάκυνθο ενώ ως ηθικός αυτουργός περιγράφεται ο απότακτος αστυνομικός ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα και είχε κατηγορηθεί για τη ληστεία του Δημάρχου Ζακύνθου.

Ο Ντίμης Κορφιάτης τον χαρακτήριζε επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης. Εκτελεστής φέρεται να είναι ένας άνδρας ο οποίος εργάζεται ως σεκιούριτι σε εφοπλιστή και συνεργός του ένας εμπλεκόμενος σε υποθέσεις ναρκωτικών. 

Το «βαθύ λαρύγγι» που έφερε τις προσαγωγές

Ένας μάρτυρας – «κλειδί» έλυσε τα χέρια των αστυνομικών για τις δολοφονίες του Ντίμη Κορφιάτη και της συζύγου του στη Ζάκυνθο καθώς μίλησε για τα όπλα και τα κράνη που είχαν μαζί τους οι δολοφόνοι στο σκάφος, όταν πήγαιναν στο νησί, αλλά και για τον ηθικό αυτουργό πίσω από το συμβόλαιο θανάτου.

Η κατάθεση του μάρτυρα, που φαίνεται πως γνώριζε εκ των έσω όλη την επιχείρηση για τις εκτελέσεις, μαζί με τα αποτελέσματα του γενετικού υλικού των δραστών που βρέθηκε στο σημείο και την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, έλυσαν το «παζλ» για τις προσαγωγές.

Οι επτά προσαχθέντες οδηγούνται στην ανακρίτρια Ζακύνθου.

Τι είχε δηλώσει για το κίνητρο των εκτελεστών ο ίδιος ο Ντίμης Κορφιάτης

Στην κατάθεσή του, πέντε μήνες πριν από τον θάνατό του, ο Ντίμης Κορφιάτης είχε δηλώσει για το κίνητρο των εκτελεστών της συζύγου του:

 «Ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου, αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας από φωτογραφίες των δραστών προερχόμενες από κάμερες της περιοχής, επιδειχθείσες από την Αστυνομία σε εμένα τον (σ.σ. όνομα που συνελήφθη) η αναμφίβολή αναγνώριση οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπο του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του. [….]. Επίσης το ύψος, η κοιλιά του και η αστάθεια στο βάδισμα του, ένεκα του μεγάλου ύψους και του χαρακτηριστικού βάρους του είναι επιπλέον χαρακτηριστικά που με καθιστούν απόλυτα βέβαιο. Εργάζεται στον εφοπλιστή (σ.σ αναφέρει το όνομα του) ως μέλος του προσωπικού ασφαλείας του και όλα τα μέσα μεταφοράς των δραστών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος είναι ιδιοκτησίας του προαναφερθέντος εφοπλιστή […]. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας είμαι βέβαιος ότι ήταν ο μηνυόμενος (σ.σ. όνομα που συνελήφθη)εξαιτίας του σωματότυπου του και της χαρακτηριστικής διαφοράς ύψους που έχει με τον εκτελεστή, σε συνδυασμό με πληροφορίες που έχω λάβει από ανθρώπους που τον είδαν να διεφεύγει και να επιβιβάζεται στο σκάφος. Στο σχεδιασμό της δολοφονικής επίθεσης συμμετείχε και ο αδερφός του».

Το άτομο που ψάχνουν οι Αρχές

Ένα ακόμη άτομο αναζητούν οι Αρχές, εξαπολύοντας ανθρωποκυνηγητό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για μια γυναίκα που ήταν τα… «μάτια» της συμμορίας, γνωρίζοντας το πού βρίσκεται ο Ντίμης Κορφιάτης καθώς κατέγραφε όλες του τις κινήσεις.

Για «εξιχνίαση» της δολοφονίας της συζύγου του Κορφιάτη κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας αναφέρει πως έχει αναλάβει την υπεράσπιση του βασικού υπόπτου για την δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη, αλλά και της απόπειρας ανθρωποκτονίας που είχε γίνει σε βάρος του ιδίου.

Ο κ.Κούγιας απαντά ουσιαστικά στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας περί εξιχνίαση του εγκλήματος, με την ανακοίνωσή του και καταγγέλλει τον επικεφαλής Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΕΛ.ΑΣ. για παράνομες μεθόδους όσον αφορά τη διενέργεια της έρευνας, για καταπάτηση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, αλλά και για παράνομη συμπεριφορά εις βάρος συνεργάτιδας του γραφείου του.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή κάνει λόγο για πίεση που ασκείται από πολιτικούς προϊσταμένους της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να υπάρξουν συλλήψεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κούγια έχει ως εξής:

«Στον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κο Αλέξιο Κούγια ανέθεσε την υπεράσπισή του ο, κατά το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΓΑΔΑ, βασικός ύποπτος ως δράστης της ανθρωποκτονίας εις βάρος της γυναίκας που έχασε τη ζωή της από τις σφαίρες αγνώστου μέχρι πρότινος δράστου στη Ζάκυνθο και της απόπειρας ανθρωποκτονίας του εν ζωή τότε συζύγου της, ξενοδόχου. Δυστυχώς, το δικηγορικό μας γραφείο βρίσκεται στη δύσκολη θέση να καταγγείλει τον επικεφαλής του συγκεκριμένου Τμήματος της ΕΛΑΣ για παράνομες μεθόδους όσον αφορά τη διενέργεια της προανακρίσεως και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, αλλά και για παράνομη συμπεριφορά εις βάρος συνεργάτη του γραφείου μας, η οποία με νόμιμο τρόπο ζήτησε τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας, πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος, το οποίο είναι νόμιμο δικαίωμά του.

Δυστυχώς, η πίεση των πολιτικών προϊσταμένων της ΕΛΑΣ για την αποκάλυψη των δραστών ακραίων εγκλημάτων σε όλη την ελληνική επικράτεια φαίνεται να οδηγεί κατά την κρίση μας και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στη ΓΑΔΑ εις βάρος ενός συνεργάτου του γραφείου μας σε ακραίες και ασυνήθεις συμπεριφορές αστυνομικών που καταπατούν τα δικαιώματα Ελλήνων πολιτών και μας φέρνουν στη δύσκολη θέση να τα καταγγείλουμε, αφού κύριο χαρακτηριστικό ενός ευνομούμενου κράτους δεν είναι η σύλληψη αθώων πολιτών και απόδοση κατηγοριών που θα καταρρεύσουν στα Δικαστήρια, δημιουργώντας συνθήκες κρίσεως εμπιστοσύνης στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά ο σεβασμός και η προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών».