Εγκρίθηκε το πόρισμα για την παραπομπή Τραμπ | trump white

Οι Δημοκρατικοί δημοσιοποίησαν και κατόπιν ενέκριναν σε ψηφοφορία για την επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων το πόρισμα 300 σελίδων που περιέχει τα στοιχεία που βρέθηκαν σε βάρος του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη διαδικασία παραπομπής του.

Η συνέχεια θα δοθεί σήμερα Τετάρτη στην επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων, με τα μέλη να συμβουλεύονται τέσσερις ειδικούς σε θέματα νομολογίας, ώστε να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα.

Το πόρισμα που «καίει» τον Αμερικανό Πρόεδρο, βασίζεται σε καταθέσεις αξιωματούχων, διπλωματών και έγγραφων που συγκεντρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και τηλεφωνικών κλήσεων. Στην ψηφοφορία οι Ρεπουμπλικάνοι της επιτροπής υποστήριξαν ανεξαίρετος τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, ότι διεξήγαγε μια «εκστρατεία πίεσης» για να αναγκάσει την κυβέρνηση της Ουκρανίας να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020.