Θα πάμε στο χωριό το Πάσχα;

Το παράπονο αυτών που δουλεύουν στο κέντρο της Αθήνας, δεν έχει τέλος.

Υπάρχουν οι επιχειρηματίες της Εστίασης, των εμπορικών καταστημάτων, αλλά και ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Από την Ομόνοια μέχρι την Πλατεία Βάθη και το Σύνταγμα. Από το Πολυτεχνείο μέχρι την Ακρόπολη και το Χίλτον.

Εδώ και αρκετούς μήνες, οι επιχειρήσεις τους παραμένουν κλειστές και τα έξοδα τρέχουν. Ορισμένοι εργαζόμενοι ζουν με τα 534 ευρώ της αναστολής, ενώ κάποιοι άλλοι δεν τα εισπράττουν ούτε αυτά. 

Και ενώ οι χιλιάδες αυτοί φορολογούμενοι πολίτες είναι με τα χέρια «δεμένα», έξω από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους βλέπουν να περνούν χιλιάδες συμπολίτες τους από κάθε γωνιά της Αττικής, οι οποίοι κατεβαίνουν ανενόχλητοι στις διαδηλώσεις που διοργανώνονται καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας.

Την περασμένη Τρίτη, ημέρα που ανακοινώθηκε το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων (φτάνοντας τον αριθμό των 3.400), στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια έγιναν πάνω από τέσσερις διαδηλώσεις, στις οποίες μετείχαν από 3.000 έως 5.000 άτομα συνολικά.

Συγκεντρώθηκαν οι διαδηλωτές στις κεντρικές λεωφόρους και τις πλατείες, άλλοι με μάσκες άλλοι χωρίς. Περπάτησαν μέχρι έξω από τη Βουλή, παρέμειναν εκεί όση ώρα ήθελαν και αποχώρησαν όταν πήραν εντολή από τους επικεφαλής.

Εύλογο, λοιπόν, είναι το ερώτημα των καταστηματαρχών και των επιχειρηματιών του κέντρου. 

«Εμείς γιατί είμαστε κλειστά όταν καθημερινά, διπλά μας, συγκεντρώνονται χιλιάδες άνθρωποι και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον συγχρωτισμό από τις διαδηλώσεις;».

Δεν γίνεται να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και πολύ σύντομα πρέπει να σταματήσει αυτή η υποκρισία  μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή.

Η κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση  ότι οργάνωσε ή κάλυψε πολιτικά 189 διαδηλώσεις στην Αττική, στις είκοσι από τις οποίες έκλεισαν οι κεντρικές λεωφόροι. Ενώ σε πολλές από αυτές έγιναν επεισόδια και φθορές σε τράπεζες και καταστήματα.

Και την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση δεν μιλάει καθόλου για τις διαδηλώσεις και επικρίνει την κυβέρνηση ότι ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς ευθύνεται  για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Για ακόμη μία φορά έχει χαθεί το μέτρο αλλά και η κοινή λογική. Αντί όλοι να βάλουν πλάτη ώστε να πετύχουμε τον περιορισμό της πανδημίας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να βρουν τρόπους για να διχάσουν την κοινή γνώμη, να αμφισβητήσουν τις αποφάσεις και την στρατηγική των επιδημιολόγων και να δημιουργήσουν συνθήκες χάους.

Η αλήθεια είναι πως μετά το Πάσχα η κατάσταση στη χώρα θα είναι τελείως διαφορετική.

Ο εμβολιασμός μεγάλων κατηγοριών πολιτών θα αλλάξει το κλίμα και θα δώσει τη δυνατότητα στην Οικονομία να ανοίξει και να επανέλθει στην κανονικότητα.

Δυστυχώς όμως, ακόμα και τότε, κάποιοι θα επενδύουν στην αποσταθεροποίηση. Και αυτοί που θα κληθούν και πάλι να βάλουν πλάτη ώστε να πετύχει η επανεκκίνηση της Οικονομίας θα είναι οι μικρομεσαίοι, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι. Είναι οι ίδιοι που σήμερα, ζητούν βοήθεια για να επιβιώσουν και να ανοίξουν τις κλειστές  επιχειρήσεις τους, την ώρα που κάποιοι αδιαφορούν για τη διασπορά του ιού και οργανώνουν διαδηλώσεις.