Ένας εμπειρογνώμονας ασφαλείας από την Ολλανδία, ο Βίκτορ Γκέβερς, ισχυρίζεται ότι πέτυχε τον κωδικό του λογαριασμού του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Twitter μετά από μόλις πέντε προσπάθειες.

Όπως φαίνεται, ο κωδικός ήταν το maga2020! (Make America Great Again 2020, το σύνθημα του Τραμπ δηλαδή και το θαυμαστικό για παραπάνω ασφάλεια), ο οποίος θεωρητικά θα έχει αλλάξει τώρα.

Ο Γκέβερς μίλησε για την εμπειρία του στην εφημερίδα de Volkskrant, στην οποία έστειλε και τα απαραίτητα screenshots για να επιβεβαιώσει την… περιπέτειά του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Περίμενα να αποκλειστώ μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες. Ή τουλάχιστον να μου ζητηθεί να δώσω πρόσθετες πληροφορίες».

Ο καθένας θα σκεφτόταν ότι με τέτοια δύναμη στα χέρια του, ο Γκέβερς θα μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε. Όμως θέλησε να ενημερώσει τον Τραμπ μέσω mail και να του προτείνει και έναν καλύτερο και πιο δυνατό κωδικό, όπως το !IWillMakeAmericaGreatAgain2020!.

Το Twitter έχει διαψεύσει το γεγονός και έχει απορρίψει το φερόμενο ως χακάρισμα καθώς δεν έχουν καταγραφεί ύποπτες κινήσεις. Στην περίπτωση που οι ισχυρισμοί του Γκέβερς είναι αληθινοί, τότε αυτή είναι η δεύτερη φορά που κατάφερε να βρει τον κωδικό του Τραμπ.

Η πρώτη φορά ήταν το 2016, όταν ισχυρίστηκε πως βρήκε τον κωδικό yourefired. Μετά το δημοσίευμα, στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ επικοινώνησαν μαζί του και τον ευχαρίστησαν για αυτή τη διαρροή, ενώ ο Γκέβερς παρατήρησε ότι πλέον έχει ενεργοποιηθεί και η «επαλήθευση δύο βημάτων» στον λογαριασμό του Ρεπουμπλικανού προέδρου των ΗΠΑ.