Ν. Τζόκοβιτς: «Είμαι ανεμβολίαστος... Θα μείνω και θα αγωνιστώ στο Australia Open» | novak

«Είμαι επαγγελματίας τενίστας και ο κύριος λόγος για να έρθω στην Αυστραλία είναι η συμμετοχή μου στο Australian Open»

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αναφορικά με το θρίλερ που έχει δημιουργήσει η συμμετοχή του στο Australian Open, ενώ όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος δεν έχει κάνει το εμβόλιο και έχει νοσήσει δύο φορές από κορωνοϊό.

Ειδικότερα, ο Σέρβος τενίστας απάντησε ως εξής σε κάποιες ερωτήσεις:

-Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιοι ήταν οι λόγοι για να ταξιδέψετε στην Αυστραλία σήμερα.

-Είμαι επαγγελματίας τενίστας και ο κύριος λόγος για να έρθω στην Αυστραλία είναι η συμμετοχή μου στο Australian Open στη Μελβούρνη της Βικτόριας.

-Ευχαριστώ. Τώρα ερώτηση σχετικά με τον εμβολιασμό σας. Είστε εμβολιασμένος…

Δεν έχω εμβολιαστεί.

-… για τον κορωνοϊό; Δεν έχετε εμβολιαστεί;

-Δεν έχω εμβολιαστεί.

-Ευχαριστώ. Περάσατε ποτέ κορωνοϊό;

-Ναι.

-Πότε λοιπόν;

-Είχα κορωνοϊό δύο φορές. Μία τον Ιούνιο του 2020 και ξανά πρόσφατα. Βρέθηκα θετικός – PCR τεστ – στις 16 Δεκεμβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σέρβος τενίστας δικαιώθηκε από το δικαστήριο για τη βίζα του, ωστόσο, ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, έχει το δικαίωμα να παρέμβει προσωπικά και να διατάξει την απέλασή του.

Ο υπεύθυνος Τύπου του υπουργείου, είπε χαρακτηριστικά: «Μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, είναι στην ευχέρεια του υπουργού μετανάστευσης Άλεξ Χοκ να εξετάσει την περίπτωση ακύρωσης της βίζας του κυρίου Τζόκοβιτς, με βάση την προσωπική εξουσία του σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο. Ο υπουργός αυτή τη στιγμή εξετάζει το θέμα και η διαδικασία συνεχίζεται».

«Θα μείνω και θα αγωνιστώ στο Australian Open»

Ανάρτηση από την Αυστραλία έκανε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, στην οποία τονίζει ότι θα προσπαθήσει να αγωνιστεί στο Australian Open, μετά την ανάκληση της ακύρωσης της βίζας του από το δικαστήριο.

Ο Σέρβος τενίστας αναφέρει: «Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που ο δικαστής ανέτρεψε την ακύρωση της βίζας μου. Παρά όλα όσα έχουν συμβεί, θέλω να μείνω και να προσπαθήσω να αγωνιστώ στο Australian Open.

Παραμένω συγκεντρωμένος σε αυτό. Πέταξα εδώ για να παίξω σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έχουμε μπροστά στους καταπληκτικούς οπαδούς

Προς το παρόν δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους που σταθήκατε μαζί μου σε όλο αυτό και με ενθαρρύνατε να παραμείνω δυνατός».