Είναι αυτή η πιο διαβολική απατεώνισσα στη Βρετανία; | fraud

Υπήρχε μια αίσθηση deja vu στην δικαστική αίθουσα, όταν μέσω βίντεο η Τάνια Ρόουε δήλωσε ότι δεν μπορεί να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως για να ακούσει την ποινή της.

Αμέσως μόλις έμαθε ότι γλίτωσε τη φυλακή, η 42χρονη γυναίκα, που έχει διαπρέψει στις απάτες κάθε είδους, υποσχέθηκε ότι είναι έτοιμη πια να ακολουθήσει τον ίσιο δρόμο και να μην ξαναγυρίσει στις παλιές, κακές συνήθειες της.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η Τάνια δεσμεύεται ενώπιον του δικαστηρίου για μια ζωή μακριά από τις απάτες, αφού κάθε φορά που της δίνεται μια ακόμα ευκαιρία, εκείνη επιστρέφει στη ζωή του περιθωρίου και είτε παρουσιαζόμενη ως Ιταλίδα κληρονόμος, είτε ως μοντέλο της γνωστής εταιρείας εσωρούχων Wonderbra, είτε ως απλή μπαρίστα καταφέρνει κάθε φορά να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από τα ανυποψίαστα θύματα της.

Και με δεδομένο ότι η πορεία της στις απάτες αυτού του είδους μετρά περισσότερα από 15 χρόνια, ήταν πολλά τα θύματα της που εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την πρόσφατη δικαστική απόφαση.

Είναι αυτή η πιο διαβολική απατεώνισσα στη Βρετανία; | two 7

«Αυτή η γυναίκα γλίτωσε και πάλι», δήλωσε απηυδισμένος στην Daily Mail ο Μάθιου Ματέου, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου που το 2014 δάνεισε 4.000 λίρες στην Ρόουε, που του είχε παρουσιαστεί ως ηθοποιός με μεγάλο ταλέντο και πρόσκαιρη δυσκολία για μετρητά, η οποία έδινε αγώνα εναντίον του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ομοίως η Ντενίζ Τζέφρεϊ Τζόουνς, ιδιοκτήτρια παμπ στο Γκλούσεστερσαϊρ δηλώνει εξαιρετικά απογοητευμένη με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, καθώς η προαναφερθείσα μπορεί να οφείλει στην ίδια μόνο 1.500 λίρες που της έδωσε για να την βοηθήσει με την ασθένεια της, αλλά χρωστάει σε ολόκληρη την τοπική κοινότητα πολύ μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν περάσει μόλις 5 χρόνια από τότε που η Τάνια φυλακίστηκε για παρόμοιες απάτες σε 12 άτομα από τα οποία απέσπασε συνολικά 61.000 λίρες, χωρίς ποτέ φυσικά κανείς τους να λάβει πίσω κάποιο μέρος από το ποσό που της είχε δανείσει. Τα περισσότερα χρήματα κατάφερε να αποσπάσει ως Ιταλίδα κληρονόμος σε οικονομική στενότητα, ενώ ένα σημαντικό χρηματικό ποσό πήρε και από έναν κατασκευαστή πολυτελών ακινήτων που γνώρισε στην ιστοσελίδα «Sugar Daddies».

Είναι αυτή η πιο διαβολική απατεώνισσα στη Βρετανία; | one 8

Η ίδια, μητέρα ενός γιου που έκανε όταν ήταν 18 ετών, δεν δίστασε να βάλει στο στόχαστρο της και γονείς από το σχολικό περιβάλλον της περιοχής στους οποίους δήλωσε καρκινοπαθής με ελάχιστες ελπίδες επιβίωσης. Μετά την 5ετή φυλάκιση της άλλαξε διεύθυνση και ποζάρωντας ως Μια Μπέλα Καβάλι απέσπασε από έναν 83χρονο 70.000 λίρες, ένα Rolex για την ίδια και ένα αμάξι για τον γιο της, μέχρι οι φίλοι του να ειδοποιήσουν τις αρχές και να οδηγηθεί ξανά σε δίκη, χωρίς φυλάκιση όμως αυτή τη φορά, που κάνει πολλούς στη Βρετανία να αναρωτιούνται τώρα, μήπως θα είναι αυτοί το επόμενο θύμα της διαβολικής απατεώνισσας.