Ο Ερντογάν παίζει δυνατά στην κρίση Ρωσίας – Ουκρανίας

Προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να «κερδίσει» πολιτικά, στοχοποιεί ανθρώπους, ρυπαίνει ανενδοίαστα την πολιτική ζωή της Ελλάδας και τον ξεπεσμό αυτόν τον ονομάζει αντιπολιτευτικό λόγο;

‘Η επειδή οι επιτυχημένες αποφάσεις και πολιτικές της κυβέρνησης, και προσωπικά του πρωθυπουργού, δεν του επιτρέπουν να κάνει αντιπολίτευση, καταφεύγει σε πολιτικές μεθόδους και επιθέσεις που ο ελληνικός λαός έχει προ πολλού καταδικάσει; Αποτέλεσμα; Οι μεγάλες διαφορές στις δημοσκοπήσεις υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Υπάρχει κανείς σκεπτόμενος πολίτης  που να πιστεύει ότι η κ. Μενδώνη μπορεί να γνώριζε οτιδήποτε για τον Λιγνάδη και να είχε προχωρήσει στο διορισμό του; Και όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη και ζητά με επιμονή την παραίτησή της.

Πολύ σωστά ο πρωθυπουργός στηρίζει την υπουργό του. Είχα τη χαρά  ως αντιπρόεδρος της Βουλής να συνεργαστώ με την κ. Μενδώνη, γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού τότε, όταν στην πατρίδα μου, στην Αμφίπολη, είχαν αρχίσει οι ανασκαφές από  την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, για την ανάδειξη αυτού του τεράστιας αξίας και παγκόσμιας σημασίας αρχαιολογικού μνημείου. Συνεργάστηκα με έναν άνθρωπο αξιοπρεπή, γνώστη του αντικειμένου, έμπειρου, ερωτευμένου με την Ελλάδα και τον Πολιτισμό,  αφοσιωμένου με αγάπη και αυταπάρνηση στο καθήκον του. 

Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά απέναντί της. Η στοχοποίησή της και οι σκληρές  επιθέσεις ρυπαίνουν τη δημόσια ζωή. Γνωρίζουμε όλοι ότι μόλις κυκλοφόρησαν όλα αυτά τα φρικτά για τον Λιγνάδη, του ζήτησε αμέσως την παραίτησή του. Αυτή ήταν η πολιτική της ευθύνη και έτσι ενήργησε.  

Η στοχοποίηση ανθρώπων, η ρητορική μίσους, ο διχασμός, είναι συνδεδεμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρωτοστάτησε στους δήθεν αγανακτισμένους έξω από τη Βουλή και όλοι θυμόμαστε πως δικό του έργο και ευθύνη ήταν η εικόνα του ξεπεσμού και της παρακμής της πολιτικής και πολιτισμικής ζωής της πατρίδας μας, που ταξίδεψε σε όλη τη Γη.

Και τότε και τώρα, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ φέρουν την αποκλειστική ευθύνη του εξευτελισμού και της καταρράκωσης του δημόσιου βίου της χώρας μας. Και αυτό δεν το ξεχνά ο ελληνικός λαός και θα το θυμηθεί στις επόμενες εκλογές…