Εκπρόσωποι της εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υπέβαλε αγωγή στο Δικαστήριο Διενέξεων του Μίσιγκαν, ώστε να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων, όπως ανέφερε το Reuters την Τετάρτη το βράδυ, επικαλούμενο επίσημη δήλωση.

Η εκστρατεία Tραμπ σημείωσε επίσης ότι απαιτεί την επανακαταμέτρηση ψήφων που ανοίχθηκαν χωρίς την φυσική παρουσία εκπροσώπων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Επανακαταμέτρηση στο Ουισκόνσιν ζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι

«Βρίσκουν ψήφους υπέρ του Μπάιντεν σε όλες τις πολιτείες, στην Πενσιλβάνια, το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν. Τόσο κακό για τη χώρα», το σχόλιο του Τραμπ με το οποίο αμφισβητεί το αποτέλεσμα της κάλπης και κάνει λόγο για νοθεία.

Το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα ζητήσει αμέσως να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Ουισκόνσιν, μολονότι τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Πολιτεία αυτή δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επισήμως, αφού η καταμέτρηση συνεχίζεται.

«Υπήρξαν αναφορές για παρατυπίες σε πολλές κομητείες του Ουισκόνσιν, οι οποίες εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητα του αποτελέσματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, Μπιλ Στέπιεν, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.