Μια εκπληκτική φωτογραφία δείχνει το φεγγάρι να περιβάλλεται από ένα πολύχρωμο φωτοστέφανο καθώς το φως που αντανακλά την ασημένια επιφάνεια του διαχωρίστηκε από σωματίδια νερού στον αέρα.

Το σπάνιο φαινόμενο καταγράφηκε από τον φωτογράφο Αλμπέρτο Τζίτζι Πάνιζα, στην βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα λίγο έξω από την πόλη της Πάρμα.

Γνωστό ως «σεληνιακό φωτοστέφανο» το θέαμα αυτό συμβαίνει όταν το φως που ανακλά στο φεγγάρι χωρίζεται από σωματίδια νερού ή κρύσταλλα πάγου στον αέρα.

Ο κ. Πάνιζα είπε: «Έχω δει αυτό το φαινόμενο αρκετές φορές, αλλά δεν μπορούσα ποτέ να το φωτογραφίσω.

Stunning image shows the moon surrounded by a celestial rainbow | Daily  Mail Online

Μεταξύ 10μμ και 12πμ πήρα μερικές εκατοντάδες φωτογραφίες του φεγγαριού που δημιούργησαν φωτοστέφανα, ιριδίζουσες γραμμές και στεφάνια ανάμεσα στα σύννεφα και στον ουράνιο θόλο».

Η συγκεκριμένη φωτογραφία «συνέλαβε» τους κρατήρες του φεγγαριού με απόλυτη σαφήνεια καθώς το περιέλαβε ένας μεγάλος δακτύλιος χρώματος. Η απίστευτη εικόνα παρουσίαζε έναν σχεδόν καθαρό ουρανό, με λίγα ατμοσφαιρικά σύννεφα. 

Τα αστέρια φαίνονται επίσης να λάμπουν μέσα από το ουράνιο τόξο αφού η κάμερα του κ. Πανίζα, εντόπισε κάθε λεπτομέρεια του νυχτερινού ουρανού.