Υπάρχουν φόβοι για πολλούς νεκρούς μετά από πιθανή έκρηξη φυσικού αερίου σε ένα κατάστημα στο δυτικό Λονδίνο, όπως ανέφεραν οι πυροσβέστες που επιχειρούν στο σημείο.

Η έκρηξη συνέβη σε ένα κατάστημα πώλησης κινητών, στην οδό King Street, το πρωί της Τετάρτης περίπου στις 6.20 π.μ.

Πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι οι πυροσβέστες ανεβαίνουν στο κτίριο για να βοηθήσουν ένα άτομο παγιδευμένο σε ένα διαμέρισμα στον επάνω όροφο.

Τέσσερις ενήλικες και ένα παιδί ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανέφερε ότι φοβούνται πως υπάρχουν θύματα, αλλά ο αριθμός των θανάτων δεν είναι ακόμα άγνωστος.

«Δυστυχώς πιστεύουμε ότι υπάρχουν θάνατοι εντός της ιδιοκτησίας, αν και δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ακόμα τον αριθμό των νεκρών», ανέφερε ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού της περιοχής, Άλαν Μπραντ.

Πρόσθεσε: «Είναι ένα επίπονο και παρατεταμένο περιστατικό με τους πυροσβέστες που εργάζονται συστηματικά για τη σταθεροποίηση του κτιρίου και την αναζήτηση ατόμων που έχουν θαφτεί κάτω από τα συντρίμμια . Ζητάμε από τους ανθρώπους να αποφύγουν την περιοχή αυτή τη στιγμή.»

Ealing 'gas explosion': Firefighters fear multiple dead inside collapsed  building - Mirror Online

Άλλοι 16 κάτοικοι, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, εκκενώθηκαν από το σημείο.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας Dr Phone που καταστράφηκε από την έκρηξη, «σοκαρίστηκε» όταν έφτασε στο σημείο.

«Είναι ένα απόλυτο χάος. Δεν είμαι σίγουρος τι συνέβη, είμαι σοκαρισμένος. Δεν ξέρω αν κάποιος τραυματίστηκε ή ποιος ζούσε στον επάνω όροφο».