Έκτακτο: Η Ελλάδα «παγώνει» τις συζητήσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης | mitsotakis anagiotopoulos xristodoylou

Μετά από τα παχιά λόγια και τους τσαμπουκάδες του Ερντογάν ήρθε η ώρα της Ελλάδας να απαντήσει και μάλιστα χτυπώντας το χέρι στο… τραπέζι. Η Κυβέρνηση αποφάσισε να «παγώσει» μέχρι νεοτέρας η όποια συζήτηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) σε στρατιωτικό επίπεδο!

Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε μία ημέρα πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο, η οποία ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα από την τουρκική πλευρά και επιβεβαιώθηκε από την ελληνική.

Η «βόμβα» που επέλεξε να πυροδοτήσει η Ελλάδα σχετικά με τα ΜΟΕ, έρχεται ως επακόλουθο της προκλητικής συμφωνίας ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο αλλά και τη δημοσιοποίηση χαρτών από την Άγκυρα που… εξαφανίζουν ελληνικά νησιά, με στόχο να δημιουργηθούν τετελεσμένα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η αναστολή των διαπραγματεύσεων αποφασίστηκε καθώς στο ΥΠΕΘΑ υπάρχει η άποψη πως ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν μπορεί να συνεχιστεί έως ότου η Τουρκία “επιστρέψει” στη… σωστή πλευρά, εγκαταλείποντας τις προκλήσεις.