Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας μαίνεται ανεξέλεγκτη καθώς έχουν κινητοποιηθεί 77 πυροσβέστες, 26 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, το Μηχανοκίνητο Τμήμα της Πυροσβεστικής για Ειδικές Επιχειρήσεις, 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φαίνεται να έχουν καεί κάποια σπίτια και να έχουν υποστεί υλικές ζημιές κάποια ακόμη. 

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ζήτησε την εκκένωση πέντε οικισμών, μίας κατασκήνωσης αλλά και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες. 

Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. 

Επιπλέον, η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία επί της Εθνικής Οδού Ισμού – Αρχαίας Επιδαύρου από το ύψος του κόμβου της Επιδαύρου στο ρεύμα προς Επίδαυρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες στον ευρύτερο χώρο που έχει επεκταθεί η φωτιά.

Σημειώνεται ότι το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά κατακαίει κοντά στο στρατόπεδο, όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του στρατού.

EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI