Σε διαφορετική γραμμή από την ηγεσία του κόμματος κινήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αντιδημοκρατικό ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ήταν ο επόμενος ομιλητής, το υπερασπίστηκε. Είναι σαφές ότι το ΚΙΝΑΛ κινείται σε δύο γραμμές και φαίνεται ότι εν λόγω νομοσχέδιο αναδεικνύει τις διαφορές.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι σοβαρή διαβούλευση δεν έγινε προσθέτοντας πως «παρά την υπεύθυνη στάση του ΚΙΝΑΛ να βελτιωθεί το νομοσχέδιο στην ουσία του αυτό παραμένει αντιδημοκρατικό.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη κανόνων αλλά όχι περιορισμών τονίζοντας ότι «αν έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος για τις διαδηλώσεις θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να προστατεύει το διαδηλωτή που διαδηλώνει ειρηνικά».

Πρόσθεσε δε πως «το νομοσχέδιο περιορίζει ακόμα και ποινικοποιεί τις ειρηνικές διαδηλώσεις» καθώς «δίνονται υπερεξουσίες στην εκάστοτε εξουσία να απαγορεύει διαδηλώσεις».

Η τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου, μετά τη σαφή διαφοροποίηση Καστανίδη, καθώς και των Μιχάλη Κατρίνη, Γιώργο Μουλκιώτη και Ανδρέα Πουλά, δημιουργεί ζήτημα στο ΚΙΝΑΛ το οποίο όπως φαίνεται έχει χωριστεί στα δύο. Με ενδιαφέρον αναμένεται το πώς θα εξελιχθεί η ψηφοφορία κι αν θα καταγραφούν διαρροές και διαφοροποιήσεις που θα θέσουν ευθέως σε αμφισβήτηση τη ηγεσία του κόμματος.