Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε γνωστό πως το πλοίο «Πρέβελης» προσέκρουσε στο λιμάνι της Κάσου, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος επιβάτης.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως συνελλήφθησαν τρεις αλλοδαποί, επειδή είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Te’

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ στην Κάσο – Σύλληψη αλλοδαπών στη Σάμο – Διακομιδή ασθενούς

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν. Ρεθύμνου 06 στην προβλήτα του λιμένα Κάσου κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του, με αποτέλεσμα τη ζημιά τμήματος του προστατευτικού μεταλλικού ζωναριού του ελάσματος της πρύμνης, πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ρόδο προς Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθο – Κάσο – Σητεία – Ηράκλειο – Ανἀφη – Θήρα – Μήλο – Πειραιά με 220 επιβάτες, 33 οχήματα, 27 φορτηγά και ένα δίκυκλο, προσέδεσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα.

Από τη Λιμενική Αρχή Κάσου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΠΡΕΒΕΛΗΣ”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ο απόπλους για ολοκλήρωση του δρομολογίου του.

Με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Σητείας, επιθεωρήθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Ιεράπετρας και κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το πλοίο απέπλευσε προς ολοκλήρωση του δρομολογίου του.

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 23, 21 και 49 ετών αντίστοιχα προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου, κατά την διαδικασία επιβίβασης σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, διαπιστώθηκε ότι η 23χρονη και η 21χρονη κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα.

Στη συνέχεια προέκυψε ότι τα ανωτέρω έγγραφα τα είχαν λάβει από τον 49χρονο, ο οποίος είχε επιβιβαστεί νωρίτερα στο πλοίο.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 49χρονος για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 70χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.