Στη συνέχιση της επένδυσης της Elbisco,  στην έρευνα και στη συνεργασία με υψηλού κύρους επιστημονικούς φορείς, για την δημιουργία προϊόντων που μπορούν να συμβάλουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, εστίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας   Νικόλαος Βουδούρης, αναφερόμενος στη νέα  συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Η καινοτομία και η ανάπτυξη προϊόντων προστιθέμενης διατροφικής αξίας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών, ήταν και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της Εlbisco», δήλωσε ο κ.  Βουδούρης.

Για να προσθέσει πως «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, καθώς και όλη την επιστημονική ομάδα της Elbisco για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας».

Πιο αναλυτικά, η  εταιρία σε συνεργασία με το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου,  υλοποίησε τη δράση «Ορεκτόσπριο» για την ανάπτυξη μιας νέας σειράς καινοτόμων προϊόντων, ειδικής διατροφής.

Στόχος της δράσης είναι η ανάπτυξη λειτουργικών προϊόντων σνακ δημητριακών,  με ιδιότητες  που συμβάλουν στη ρύθμιση της όρεξηςκαι κατ΄ επέκταση στηνκαλύτερη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Elbisco ανέπτυξε σνακ ειδικά εμπλουτισμένα με πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, τα οποία μελετώνται με κλινικές δοκιμές σε εθελοντές φυσιολογικού σωματικού βάρους, καθώς και σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους εθελοντές.

Τα λειτουργικά αυτά σνακ παρασκευάστηκαν με άλευρα δημητριακών και οσπρίων που συνδυάστηκαν στις κατάλληλες αναλογίες, ώστε η πρωτεϊνική σύσταση των τελικών προϊόντων να προκαλεί ευεργετικές μεταβολικές επιδράσεις.

Όπως δείχνουν τα έως τώρα αποτελέσματα της έρευνας, η κατανάλωσή τους επιδρά θετικά στη ρύθμιση της όρεξης και στη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Η ένταξή τους, επομένως, σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο μπορεί να συμβάλει στη μείωση του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας.

Η σχετική ερευνητική πρόταση έλαβε τιμητική διάκριση από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των έργων με τις υψηλότερες βαθμολογίες, τα οποία προβάλλονται ως καλές πρακτικές σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο της Παρέμβασης ΙΙ «Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς» του Α΄ κύκλου της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας «Ερευνώ-Δημιουργώ- Καινοτομώ».

Να σημειωθεί πως η Elbisco A.Ε. διαθέτει μερικές από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες μάρκες στην Ελλάδα, όπως Elite, Αλλατίνη, Κρίς Κρίς, Βοσινάκη και Forma.

Για την εταιρία,  η αναζήτηση της προϊοντικής ανανέωσης και της καινοτομίας αποτελεί τον κεντρικό άξονα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η Elbisco, με μία μακρόχρονη πορεία στην αγορά τροφίμων, εστιάζει στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων που προσφέρουν απόλαυση, δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα και την ασφάλεια.