Είναι μαζί με πολλούς δημοσιογράφους του αθλητικού ρεπορτάζ της τηλεόρασης πάντοτε στην πρώτη γραμμή. Αυτή την ώρα όμως τα δεδομένα αλλάζουν συνολικά και η Κατερίνα Αναστασοπούλου κάνει σκέψεις διαφορετικές. Τις μοιράζεται μαζί μας, στο vradini.gr

“Έχω τη διαστροφή να βλέπω σε καθετί τη θετική του πλευρά. Και έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου και τον Δία – που αστρολογικά μαθαίνω ότι παίζει περίεργα παιχνίδια στον Αιγόκερω – ότι από αυτήν την περιπέτεια θα βγούμε πιο δυνατοί.

Αυτές τις μέρες που μένουμε σπίτι προσπαθώ να δω τη ζωή αλλιώς. Δεν είναι και δύσκολο. Έχει φροντίσει η κατάσταση που ζούμε να φέρει τα πάνω κάτω και να μας αφήσει πολύ χρόνο για να σκεφτούμε, να ακούσουμε μουσική, να διαβάσουμε, να φιλοσοφήσουμε. «Όταν οι καιροί είναι τόσο σκοτεινοί, τίποτα δεν λάμπει πιο πολύ από την ανθρώπινη ψυχή» έγραψε ένας χειρουργός τραγουδώντας το Imagine του Τζον Λένον σε μια γωνιά του νοσοκομείου όπου εργάζεται. Πόσο συγκινητική είναι η προσπάθεια που κάνουν γιατροί και νοσηλευτές σε όλον τον κόσμο.. Σου κόβει την ανάσα να σκέφτεσαι τι βλέπουν τα μάτια τους στις ΜΕΘ και τους διαδρόμους των νοσοκομείων. 

Δεν ξέρω αν καθένας από εμάς θα βγει σοφότερος από αυτήν την κρίση. Σίγουρα πάντως θα είναι διαφορετικός. Στον τρόπο που θα αντιμετωπίζει τους ανθρώπους, τον κόσμο και κυρίως τη φύση… Το σπίτι μας στο οποίο μένουμε πάντα. Τώρα που επιβάλλεται να απομονωθούμε, το έχουμε εκτιμήσει περισσότερο από ποτέ. “There is no planet B” μου κλείνει το μάτι ένα εύστοχο σλόγκαν στο ίντερνετ και έχει δίκιο.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και ενίοτε του Netflix έχω γυρίσει όλον τον κόσμο. Χθες βράδυ έπεσα πάνω σε μία φράση του Αριστοτέλη Ωνάση που ηχεί εκκωφαντικά στο σήμερα: «πρέπει να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από την ελπίδα ότι η θάλασσα θα γαληνέψει. Πρέπει να μάθουμε να πλέουμε και με τους δυνατούς ανέμους“.